Süper Amatör Lig A Grubunu 22 maçta topladığı 49 puanla 2.sırada tamamlayan ve 37 yıllık tarihinde ilk kez play-off'a yükselen Emekspor'da hedef Bölgesel Amatör Lige çıkmak.

Pazar günü oynayacağı Kestel Belediyespor maçının hazırlıklarını yaptığı son çalışmayla tamamlayan ve hazır duruma gelen Kırmızı-Beyazlılarda genç teknik adam Fettah Kayar, “Daha önceki yıllarda play-off'ta 10 puanı alan takımların ilk 2 sırayı aldığını görüyoruz. Bizim için ilk maç çok önemli. İnşallah kazanırsak BAL için çok avantajlı konuma geleceğimizi düşünüyorum. Bizim aslında tek dezavantaj gibi gözüken konu bu seviyede oynayan çok fazla oyuncumuzun olmayışı. Ancak biz tam tersi olarak düşünüyoruz. 3-4 tecrübeli ismin yanında gençlerin daha başarılı olacağına inanıyoruz" dedi.

Emekspor'un başarısı için gecesini gündüzüne katan ve büyük katkısı olan Genel Kaptan Mustafa Gencan ise, "4 sene önce aldığımız Emekspor'da genç takımların hepsini Elit Liglere çıkarttık. A takımımızı da üst üste 2.kez şampiyon yaparak Süper Amatör Lige taşıdık. Geçen sezon da iddialı bir takım kurmuştuk, ancak son maçta play-off'u kaçırmıştık. Bu sezon ilk hedefimiz olan play-off'a ulaşmayı başardık. Devrede gerekli olan transferleri yaptık ve hazır durumdayız. Bizi kimse hafife almaya kalmasın. Ben play-off'ta bütün takımlara başarılar diliyorum. Emekspor'u bugünlere taşırken yanımızda olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Emek esnafına da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lige çıkmak isteyen Emekspor, kadrosunu 3 takviyeyle güçlendirdi. Kırmızı Beyazlılar, Gürsu Belediyespor'dan Mehmet Oral, Demirtaşspor'dan Gürkan Turan ve Karacabey Birlikspor'dan Emre Demirci'yi kadrosuna kattı. Kırmızı-Beyazlılarda henüz 10 yaşında filiz lisansı çıkan ve t&uumuuml;m alt yaş kategorilerinde oynayan 30 yaşındaki Recep Gencan, tam 12 yıldır A takım kaptanlığını üstleniyor.

Emekspor'u hiçbir zaman yalnız bırakmayan emektar kaptan da takımın bu sezon tarih yazacağına yürekten inanıyor. Genç file bekçileri İsmail Arı, Hakan Eryıldız ve Berat Polat play-offlarda kalelerini gole kapattıklarını iddia etti.

Editör: Haber Merkezi