BCL B Grubunda şimdiye kadar oynanan 2 karşılaşmadan bir galibiyet bir de mağlubiyet elde eden Bursa temsilcisi TOFAŞ, 3.  hafta karşılaşmasında JDA Dijon ile kozlarını paylaştı. Ev sahibi avantajını değerlendiremeyen TOFAŞ normal süresi 68-68 biten maçtan 81-87  ayrıldı.

Maça Berk Uğurlu, Berkan Durmaz, Akoon Purcell, Mert Konuk ve Simmons beşiyle başlayan TOFAŞ ilk hücumu da yapan taraf oldu. Maçta ilk sayılar Berk Uğurlu’nun asistiyle boş pota altında Berkan Durmaz’dan geldi.

Pota altında baskın bir görüntü çizen ev sahibi takım Purcell’in iki kişi arasından bulduğu zor sayıyla hızlı hücumuna devam etti.

Girdiği hiçbir pozisyonu değerlendiremeyen JDA Dijon’un bu açığını TOFAŞ çok iyi kullansa da konuk takım serbest atışlardan elde ettiği sayılarla farkı eşitlemeyi başardı. (6-6)

Serbest atışlar sonrası hücumda boş pozisyonlar yakalayan JDA Dijon maçta öne geçti. TOFAŞ, Berk-Berkan ikilisiyle farkın açılmasını engellerken bir de yapılan blok rakibin ilk periyottaki direncini kıran nokta oldu.

Üst üste gelen üç sayılık basketlerle TOFAŞ yeniden maçta üstünlüğü ele alırken ilk periyodun bitimine saliseler kala yapılan faulle JDA Dijon ilk periyotta beraberliği getiren sayıları kaydetmiş oldu. (19-19)

İkinci periyoda avantajlı başlayan taraf  TOFAŞ’ın basit top kayıplarını değerlendiren konuk takım oldu.

İlk 3 dakikada hiç sayı bulamayan ev sahibi takımın bu sessizliği Sean Killpatrick’in  üç sayılık basketiyle bozulmuş oldu.

Daha çok boyalı alanda etkinlik gösteren JDA Dijon basket faul sonrası hanesine yazdırdığı 3 sayıyla farkı 4’e çıkarmış oldu. (22-26)

İlk periyoda sayılarıyla damga vuran Berkan Durmaz ikinci periyotta da etkinliği hem savunmada hem de hücumda göstererek farkın erimesine yardımcı oldu.

Karşılıklı top kayıplarının bol olduğu bir ikinci periyotta iki takımda boş pozisyonları değerlendiremezken ilk periyotta yaşanan beraberlik ikinci periyotta da kendini tekrarladı ve TOFAŞ soyunma odasına 28-28 berabere girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan TOFAŞ, Killpatrick’ten gelen üç sayılık basketle maçta yeniden öne geçti. (31-28)

3. periyodun başında 10 saniyede 2 faul yapan konuk takım JDA Dijon periyodun  daha 2. Dakikasında takım faulünü doldurdu.

Kazandığı basket faulle farkı yeniden eşitleyen rakip takımda yere düşen oyuncularına tepki gösteren Chassang teknik faul aldı.

Çaldığı top kaybını ikili oyunla taçlandıran Nuni Omot bulduğu sayıyla takımını yeniden öne geçirdi ve ardından Simmons’dan gelen sayı farkı beşe yükseltmiş oldu. (40-35)

Berk Uğurlu’nun oyuna girmesiyle daha dinamik bir takım oyunu sergileyen TOFAŞ üçüncü çeyrekte elde ettiği sayılan çoğunu serbest atışlardan sağladı.

İlk yarıya nazaran ikinci yarının başında boyalı alanda etkin bir performans sergileyemeyen ev sahibi takım üçüncü periyodu bir sayı farka 48-47 önde tamamlıyor.

Son çeyreğe avantajlı başlayan TOFAŞ serbest atışlarla farkı açmaya çalışsa da JDA Dijon bulduğu üç sayılık basketle yeniden eşitliği sağladı.

Pota altında çokça top kayıplarının olduğu son çeyrekte TOFAŞ’ın top kayıplarını iyi değerlendiren rakip takıma cevap Simmons’tan geldi ve fark yeniden 4 sayıya yükseldi. (60-56)

Üst üste 3 top kaybı yapan TOFAŞ, Holtson’ın 3 sayılık basketiyle farkı yeniden eşitlemesinin ardından molaya gitti. (60-60)

Son saniyede Berkan Durmaz’dan gelen ikinci üç sayılık basket TOFAŞ'ı öne geçirirken JDA Dijon'un da üç sayılık basketle karşılık vermesi maçın normal süresinin 68-68 bitmesiyle sonuçlandı.

Uzatma periyoduna her iki takımda karşılıklı basketlerle başladı. Art arda boyalı alan ve üçlük çizgisinden syaılar bulan JDA Dijon farkı 6 sayıya kadar çıakrdı. (73-79)

Oldukça çekişmeli geçen uzatma periyodunda ev sahibi takım TOFAŞ sahadan 81-87 mağlup ayrıldı.

SALON: TOFAŞ Spor Salonu

Periyot: 19-19
Periyot: 28-28 (İlk Yarı Sonucu)
Periyot: 48-47
Periyot: 68-68 (Normal Süre)
1. Uzatma Periyodu: 81-87 (Maç Sonucu)
TOFAŞ: Purcell 19, Nuni Omot 6 , Berkan Durmaz 17 , Berk Uğurlu 2,  Semaj Christon 2 , Jeremy Simmons 12  , Mert Konuk ,Sean Killpatrick 23 , Muhsin Yaşar .

JDA DIJON: Johnson 12 , Simon 7, Rojewski, Ducote, Vanwijn 13, Alingue 4, Loum 6, Chassang 12, Galliou, Julien 14, Hanquiez, Holtson 17.

HAKEMLER: Marius Ciulin, Sergii Zashchuck, Zdravko Rutesic.

Editör: Haber Merkezi