Basketbol Gençler Ligi’nde (BGL) 2. haftasında TOFAŞ, Türk Telekom’a konuk oldu. Ankara Spor Salonu Küçük Salon’da oynanan maça Emir Eid, Batın Tuna, Berkan Aksu, Ömer Yavaş, Berkcan Keskindemir beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketini Berkan Aksu ile buldu. Emir Eid, Batın Tuna ve Ömer Yavaş’ın sayılarıyla 5. dakikayı 8-11 üstün geçen Bursa ekibi, Ata Can Atsüren’in üçlüğü sonrası bir üçlük de Bora Satır’ın elinden bularak skoru 10-18 yaparken, ilk çeyrek Berkcan Keskindemir’in orta mesafeli basketiyle 14-21 TOFAŞ üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci periyoda da Bora’nın basketiyle başlayan TOFAŞ Basketbol Genç Takımı, Ata Can’ın üçlüğüyle 12. dakikada farkı 9’a çıkardı: 17-26. Ev sahibi takım, bulduğu 9-0’lık seriyle 17. dakikada 28-27 üstünlüğü sağlarken, bu seriye Ömer Yavaş’ın basketi son verdi. Mavi Yeşilliler, Ömer Yavaş, Batın Tuna ve Ata Can’ın sayılarıyla ilk yarıyı 30-35 önde kapattı.

Üçüncü periyotta da Berkcan ve Batın’ın basketleriyle üstünlüğünü korumaya çalışan TOFAŞ, Ata Can, Batın ve Berkcan’ın sayıları sonrası Bora Satır’ın üçlüğüyle 26. dakikada skoru bu kez 41-46’ya getirdi ve çeyrek 43-46 Bursa ekibinin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Son periyodun ilk dakikalarında rakibin sayılarına Bora Satır ile karşılık veren Semih Soğuksu’nun öğrencileri, Ömer ve Berkcan’ın basketleriyle bitime 6.49 kala farkı 8’e çıkardı: 47-55. Ata Can Atsüren’in üçlüğü sonrası Ömer ve Berkcan ile skor üretmeye devam eden konuk ekip, Batın Tuna’nın üçlüğüyle farkı çift hanelere (55-65) çıkardı. Ata Can, Ömer ve Berkan Aksu’nun sayıları sonrası bitime 6 saniye kala 4 sayı farkla (67-71) önde olan TOFAŞ, Batuhan’ın üç sayılık atış sonrası faul sayısıyla skoru eşitlemesini önleyemedi ve karşılaşma 71-71 uzatmaya gitti. Uzatma periyoduna Ata Can ve Berkan Aksu’nun sayılarıyla başlayan TOFAŞ Basketbol Genç Takımı, Ata Can’ın üçlüğü sonrası Bora ve Batın’ın basketleriyle arayı açarak parkeden 78-83 galip ayrıldı.

Türk Telekom karşısında TOFAŞ’ta Ata Can Atsüren 20 sayı-9 ribaund-3 asist ile takımın en skorer ismi olurken; Bora Satır 16 sayı-4 ribaund-8 asist; Ömer Yavaş 15 sayı-7 ribaund-2 asist; Batın Tuna 13 sayı-10 ribaund-7 asist; Berkcan Keskindemir ise 10 sayı-11 ribaund-1 asist ile katkı verdi.

TOFAŞ Basketbol Genç Takımı, ligin 3. haftasında 19 Ekim Cumartesi günü deplasmanda Afyon Belediyespor ile kozlarını paylaşacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmanın saati daha sonra açıklanacak.

Editör: Haber Merkezi