Aynen başlıkta dediğim gibi; 1060 tane Ali Ay'a oy veren üye okumasın bu yazıyı!

Daha 2 saat önce son yazımı yazmıştım. Dedim bu haftalık bu kadar olsun. Ama sonra telefonumu elime alıp Bursa Medyasını tek tek okumaya daldım. Dikkatli ve bilinçli bir şekilde okuduğunda bazı gazetelerin Samet Aybaba üzerinden kulübün dinamikleri ile oynadığı apaçık ortada.

Olay gazetesi bir haber yapmış; Samet Aybaba ve Kubilay Kanatsızkuş üzerine. "Kubilay'ı bana bırakın." demiş Samet hoca. İyi hoş ,güzel; inşallah bakırdan altın kolye yaparsın hocam. Altyapıdan gelen oyuncu haberini görünce aklıma Sercan düştü. Google'dan Samet Hoca ve Sercan'la ilgili bir nostaljik araştırma yaptım bilgilerimi tazelemek adına. Malumunuz Sercan'ın Bursaspor macerasında Samet hoca başrolde. Genç yeteneğe sahip çıkmış ve şampiyon kadroya kadar da yol vermiş. Dedim ki, Samet hoca Kubilay için bunları düşünüyorsa, halen kulübün oyuncusu olan Sercan hakkında da olumlu düşünüyordur. Biraz araştırdım ve haklı çıktım: Samet hoca pozitif düşünüyor ama malum futbolcu piyasasının bilindik menajerleri onu elden çıkarma derdinde. Biliyorsunuz, Sercan'a  Erzurumspor'dan teklif var. Sercan'ın sözleşmesi gereği alacakları da var.

Bakın, Ali Ay şu an para problemini çözmek için kapı kapı dolaşıyor. Bravo, dolaşacak tabi, para bulmak ve işleri yürütmek onun işi. Eminim, yurt dışı kampını iptal edecek kadar kötü durumda olan Bursaspor, daha fazla da kemer sıkmak zorunda kalacaktır. Maddi sıkıntıları uzun zamandır çözemeyen, 2 yıldır borcu da arttıran Ali Ay, tekrar başkan adayı olarak tüm bu sıkıntıları baştan kabul etti zaten. Ama konsantre olması gereken başka bir konu da var: Gidecek oyuncuların kim olacağına hoca mı karar verecek menajerler mi? Kendisi kulübü profesyonellere bırakacağız dedi, bırakmayacaksa demek ki kendisi de bu konularda karar verici bir konumda.

O ZAMAN BAŞKANIM, SAKATLIĞI GEÇMİŞ, ŞAMPİYON KADRODAN ELİMİZDE KALAN SON OYUNCUMUZ SERCAN YILDIRIM'A BENCE ŞANS VERMEK İSTEYEN BİR HOCAMIZ VARSA, MENAJERLERİN GAZINA GELİP DE MASRAFTAN KURTULURUM DİYE SATMA SERCAN YILDIRIM'I. O BURSASPOR'UN ÖZ ÇOCUĞUDUR VE FUTBOL YETENEKLERİ DIŞINDA TARAFTARIN GÖNLÜNDE DE VEFAYA HAK SAHİBİDİR.

Bu çocuk gitmesiyle de gelmesiyle de her zaman çok kazançlar getirmiş bir çocuk. Yıllarca bu camiaya hizmet etmiş bir çocuk. Sakatlığı geçmiş ve deli gibi idman yapan bir çocuk. Samet Hoca bunları biliyordur, Her şey para değil; yerel medyadaki bazı yazarların gazına gelip de, menajerlerin maddi gelir-gider hesaplarına kanıp da Bursaspor'un bünyesinden gitmesine müsaade etme. Varsa alacağı bir ücret, küçük küçük öde, maddiyattan ziyade maneviyata önem verelim bu defa. Bursaspor kulübü, 70 yaşına gelmiş eski oyuncularını bile hala saygıyla bağrına basan bir kulüpse eğer, bu maneviyata ve bazı değerlere sahip çıktığı içindir. Sercan durumuna empati kurmaya çalışıyorum da kim bilir hangi psikolojidedir.

Samet Hoca, ah keşke Sercan'la ilgili düşüncelerini net biçimde ifade etsen. Bu çocuk futbola aç hocam. Duy onun sesini.Yıllar önce olduğu gibi tut yine elinden Sercan'ın. Sercan seni de, benim gibi onu sevenleri de mahçup etmez. Ali Ay başkanıma da saygılar sunarak dile getiriyorum. Bu kadar yoğunluk içerisinde iki dakika soluklanıp, benim gibi düşünenlerin sesine bir kulak verin. Bursaspor'un menfaatleri doğrultusunda yapılacak olan eyleme karar verecek olan sizsiniz, beraber dolaştığınız menajerlere de saygılar sunarak sesleniyorum ( Bu arada bu saygılar sunmamı korkaklık algılamayın, şahsımın genel karakteri hakaret etmeden diyalog kurmaya çalışmaktır.) lütfen kendi maddi çıkarlarınızı düşünmenizden daha önemli olan Bursaspor'un karakteridir.

Ben kendi çapımda bu Sercan olayını Erzurumlu basın arkadaşlarımla irtibata geçerek bile takip edeceğim. Tetikçi gazetecilerin yazdıklarını da harf harf satır satır takip edeceğim.

Samet hocam, bir kez daha kadro yapılanması hakkında düşün lütfen. Batalla gitti; Sercan da giderse üzüleceğiz iyiden iyiye. Ama Sercan, bu dakikadan sonra, yeni bir şans yakalayıp da değerlendiremezse benim de sesim soluğum çıkmaz. Ama adım gibi biliyorum, bu çocuğa üvey evlat muamelesini bırakıp, öz çocuğumuz diye sarılalım, bak nasıl bağıra bağıra adını söyleyecek yayıncı kuruluşun spikerleri...

1060 kişiden biri bile okumamıştır inşallah bu yazıyı. Okuduysalar eğer, bir telefon açsınlar Sercan'a hatrını sorsunlar, bir derdin var mı diye sorsunlar. Öğrendiklerini de oy verdikleri başkanın karşısına geçip aktarsınlar bir zahmet. Oy verme zahmetinde bulunduğunuza göre bu işi de yapacak kuvvet, damarlarınızdaki Bursasporluluk kanında mevcuttur herhalde...

Ali Ay muhalefeti yaptığım zannedilmesin. İyi bir iş yaptığı an aynı tonda onun destekçisi olurum. Benim tek derdim Bursaspor; iyi yapana iyi kötü yapana yanlış yapıyorsun demek, kendi çapımda, kendi değerlerimde benim için bir farz.... Dillendirdiğim şeyler ne kadar ses getirir diye bir derdi olan gazeteci değilim ben; hasbelkader düşüncelerini yazacak bir köşe bulmuş sade bir Bursasporludan fazlası değilim. En önemlisi é Şunları yaz da şöyle olsun.." diyenlerin tek harfini yazan biri değilim. Anladınız siz(!)

Al işte buraya yazıyorum:

Kubilay'a bakılan gözle Sercan'a da bakın. Değil Erzurumspor, Barcelona gelse vermeyin evladımızı; kazanın... Sonra çok üzülürüz başka takımda onu izlerken...

Saygılarımla...