Bursaspor'un Tecrübeli Başantrenörü Emin İmen sahaya şu kadroyu sürdü; Emel, Dilara, Bahar, Elena, Melis, Selin (L: Dilek )

Karşılaşma başa baş bir oyun ile başladı. Bursaspor Elena, Melis Ece Yurtsever ve Dilara Dağyar ile sayılar bulurken Maltepe Yalı Spor’un yabancı oyuncusu Nicola ile skor üretti. İlk teknik molaya Bursaspor 8-7 öne girdi.  

Setin ikinci bölümüne Emel Kaplan’ın etkili servisleriyle bulunan sayılarla başladı. Elena ile file üstünden sayı bulan Bursaspor skoru 11-7’ye getirdik. Bu dakikada Maltepe antrenörü Vedat Mekik mola aldı. Molanın ardından Bursaspor Emel ve Bahar ile sayılar buldu ve ikinci teknik molaya 16-10 önde girdi.

Teknik molanın ardından Filenin Timsahları basit hatalar yaptı ve fark 3 sayıya indi. 17-14. Bu dakikada tecrübeli antrenör  Emin İmen mola aldı. Molanın ardından Elena’nın etkili oyunuyla sayılar alındı ve 27 dakika süren seti 25-19 Bursaspor kazandı.

Maçın ikinci setinde Bursaspor Dilara , Elena ve Emel Kaplan ile sayılar üretti ve 7-2 öne geçti. Ancak Yalı Spor Ecem ve Naz ile sayılar buldu ve skoru 7-5’e indirdi.Bursaspor ilk teknik molaya 8-5 önde girdi.

Setin ikinci bölümüne de Bursaspor iyi başladı ve 10-5 üstünlüğe ulaştığı dakikada evsahibi ekibin molası geldi. Bursaspor Emel Kaplan ve Bahar Ekinci ile bulduğu sayılar ile ikinci teknik molaya 16-7 üstün girdi. Setin üçüncü bölümüne Maltepe Yalı Spor Defne’nin bloklarıyla sayılar buldu ve farkı 6’ya indirdi. 16-10…Geri kalan bölümde her iki takımda karşılıklı sayılar buldu. Melis Ece Yurtsever’in etkili oyunuyla bu seti de Bursaspor 25-21 kazandı. 0-2

Maçın üçüncü setine evsahibi Maltepe Yalı Spor iyi başladı. Nicola ve Ecem ile sayılar bulan Maltepe Yalı Spor ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Maltepe Yalıspor ikinci bölümde de etkili bir oyun sergiledi. Özellikle yabancı oyuncusu Nicola ile smaç sayılar bulan Maltepe Yalı Spor ikinci teknik  molaya 16-12 önde giren taraf oldu. Setin son bölümü çekişmeye sahne oldu. Bursaspor Bahar ve Emel ile oyunda tutunmaya çalışırken Maltepe Yalı Spor Nicola ile sayılar üretmeye devam etti. 22-19.. Bu dakikada tecrübeli antrenör Emin İmen mola aldı. Molanın ardından toparlanan takımı sete tutundu ve üst üste aldığı sayılar ile 24-24’e skoru taşımayı başardı ancak setin sonunu getiremedi ve 31 dakika süren üçüncü seti ev sahibi ekip 26-24 kazandı. 1-2

Maçın dördüncü seti de büyük bir çekişmeye sahne oldu. Her iki takımda bir türlü farkı açamadı. İlk teknik molaya Bursaspor 8-5 önde girdi. İkinci teknik molaya ise ev sahibi ekip 16-15 önde girdi. Setin son bölümünde Elena Litovchenko maça ağırlığını koydu. Üst üste sayılar alan Filenin Timsahları son seti 25-22, maçı da 3-1 kazanmasını bildi.

Editör: Haber Merkezi