Bursa Büyükşehir Belediyespor Erkek Voleybol Takımı sosyal medya hesaplarından yaptığı kamoyu açıklamasında "AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 5. haftasında Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda oynadığımız Yeni Kızıltepe Spor karşılaşması sonrasında hiç de tasvipetmediğimiz olayların içinde yer almaktan üzüntü duymaktayız. Müsabakanın sahada kazanılması ilkesinden hiçbir zaman sapmadığımız gibi, her ne olursa olsun mücadelelerin tamamlanmasıyla yaşanan her türlü gerilimin de oyun sahasında kalması gerektiğini savunuyoruz.

Ancak, kulüp olarak bu tavrı sergilerken, Yeni Kızıltepespor'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlar neticesinde açıklama yapma zarureti doğmuştur. Bursa'ya geldikleri andan itibaren misafirperverliğimizi göstermemize rağmen müsabaka bitiminden hemen sonra Yeni Kızıltepe Spor Kulübü resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda oyuncularımızın direkt hedef olarak gösterilmesi sonucu sporcularımız ve teknik ekibimizin telefonlarına sayısız taciz aramaları yapılmış ve hem kulübümüz sosyal medya hesapları hem de ekibimiz ile sporcularımızın telefonlarına yüzlerce tehdit ve hakaret içeren mesajlar gelmiştir.

1980 yılında kurulan ve bu sene 41. yılını yaşayan, bünyesinde bulundurduğu 22 spor branşında, ülkemize olimpiyat madalyası getiren sporcumuz da dahil 145 milli sporcusunun yer aldığı binlerce sporcu ile ülkemizi uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil ederek Türk sporuna hizmet eden Kulübümüz, kurulduğu günden bugüne kadar gerek oyun sahası içerisinde gerek oyun sahası dışında sorumlu ve sağduyulu yönetim felsefesini hiçbir zaman elden bırakmamıştır. Kulübümüz, Türk sporuna zarar getirecek, sporun paydaşlarını, sorumlu ve sağduyulu yönetim anlayışını zedeleyecek bir davranışı, kazanılan hiçbir başarıya tercih etmemiştir.

Bu misyon ve vizyon ile Türk sporuna hizmet etme gayesinde bulunan Kulübümüzün, bu tarz olaylar içerisinde anılması bizleri derinden üzmüştür. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sorumlu ve sağduyulu olarak hareket edecek olan Kulübümüz, sahada yaşanan rekabetin müsabaka bittiği andan itibaren oyun alanı içinde kalması ve yapılacak açıklama ve davranışlarla gerginliği tırmandırıp, sporun güzelliklerinin üstünü şiddet dili ile kapatılmaması adına tüm paydaşlarımızı daha sağduyulu ve sorumlu yönetim anlayışıyla hareket etmeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla sunuyor, bu tür bir olayın içinde kulübümüzün isminin geçmesi nedeniyle spor camiasına üzüntümüzü dile getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi