Alaşehir Spor Salonu'nda oynanan Türkiye Bayanlar 1. Ligi A Grubu 23. haftası mücadelesinde Bursaspor, Alaşehir belediyesini 3-2 yendi.

Bursaspor ilk sete Selin Yurtsever ve Elena’nın sayıları ile başladı. Ancak Alaşehir Belediyesi Candan ve Tuğçe ile sayılar buldu ve ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Setin ikinci bölümünde Elena, Bahar ve Melis’in smaçlarıyla Filenin Timsahları öne geçti ve ikinci teknik molaya Bursaspor 16-15 üstün girdi. Setin son bölümünde Filenin Timsahları bir ara 19-17 geriye düşse de Elena , Bahar ve Emel ile aldığı sayılarla 28 dakika süren ilk seti 25-21 almasını bildi.

Karşılaşmanın ikinci seti de karşılıklı alına sayılarla başladı. Bursaspor, Elena, Bahar ve Emel ile file üstü sayıları buldu ve ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Setin ikinci bölümünde Elena, Bahar ve Dilara ile sayılar bulmalarına karşın ev sahibi ekip bloklarda etkili oldu ve ikinci teknik molaya 16-15 önde giren taraf oldu. Setin son bölümünde bloklarda etkili olmaya devam eden Alaşehir Belediyespor 26 dakika süren ikinci seti 25-23 alarak skoru 1-1’e getirdi.

Mücadelenin üçüncü setine Filenin Timsahları iyi başlayamadı. Manşetlerde sıkıntı yaşayan Bursaspor teknik molaya 8-4 geride girdi. Setin ikinci bölümünde bir ara 7 sayı geriye düşen Filenin Timsahları Selin Doğan’ın etkili servisleriyle farkı kapattı ve ikinci teknik molaya 16-15 geride girdi. Setin son bölümü büyük bir çekişmeye sahne oldu. Bursaspor Bahar ve Elena ile sayılar bulurken ev sahibi ekip Burcu ile etkili oldu ve 31 dakika süren 3.seti ev sahibi ekip 25-23 kazanarak setlerde 2-1 öne geçti.

Karşılaşmanın dördüncü seti karşılılık alınan sayılar başladı ve ilk teknik molaya 8-7 önde girdik. Setin ikinci bölümünde Elena, Bahar ve Dilara ile bulunan sayılar ile ikinci teknik molaya 6 sayı farkla Filenin Timsahları 16-10 önde girdi. Sertin son bölümünde Elena ve Bahar ile Bursaspor farkı açtı ve 29 dakika süren 4.seti 25-15 kazandı ve maçı tie-break setine taşımayı başardı.

Filenin Timsahları tie-break setini de iyi oynadı. Bahar, Elena ve Melis Ece Yurtsever’in sayılarıyla seti 15-11 maçı da 3-2 kazanmasını bildi.

Bu sonuçla Bursaspor puanını 52’ye yükselterek üçüncü Alaşehir Belediyespor aynı puana geldi. Filenin Timsahları ligin 24.haftasında Pazar günü İzmir temsilcisi Karşıyaka’yı Cengiz Göllü Spor Salonu’nda konuk edecek.

Editör: Haber Merkezi