Önceleri standart olarak su kayakları ağaçtan yapılırdı, fakat teknolojinin ilerlemesiyle, şuan cam elyafı kullanılarak da yapılmaktadır. Su kayağı yapan kişinin ayaklarını kayakta yerleştirebileceği yer olması gerekmektedir. İpe tutunarak bir sürat teknesinin arkasında bu kayak üzerinde gitmeye çalışırlar. Günümüzde gelişen teknoloji ve insanların Su Kayağı yapma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Su Kayağı tesisleri açılmıştır. Bu tesislerde sürat teknesi yerine teknolojiden faydalanılmıştır.

Su kayakçıları genelde iki ayak üzerinde kaysalarda, tekniklerini geliştirmek gerekse eğlence olsun diye tek kayağın üzerinde de kayarlar.
Gelelim hız konusuna, daha işin başında olanlar için saatte 25 – 30 km hız yeterlidir. Fakat su kayağında iyice tecrübe kazandıktan sonra bu hız saatte 45 – 55 km çıkabilir. Sonuç olarak güven ve deneyim sonrasında daha hızlı gitmek Rivalo yavaş gitmeye oranla daha kolay ve eğlencelidir.

Sporcular ipi kısa bir süre bırakabilir, iple birlikte sıçrayabilir ve ağırlıklarını verdikleri yöne göre konumlarını değiştirebilirler. Bazı sporcular kayak kullanmadan çıplak ayakla da bu sporu yapabilirler. Fakat çıplak ayakla kaymak için en azından saatte 60 km hız yapmaları gerekmektedir. Tabi çıplak ayakla kaymak bu sporu profesyonelce yapanlar içindir, aksi taktirde kontrolü kaybedip düşülürse acı kayakla kayanlara oranla daha fazla olur.

Bursa’da su kayağı yapabileceğiniz yer?
Osmangazi Belediye’si tarafından 100 dönüm arazi üzerine kurulmuş Sukay Park ile yılın 365 günü, uzman eğitmenler ile su kayağı yapabilirsiniz.
Editör: Haber Merkezi