Yeni sezon hazırlıklarını Bolu'da sürdüren Bursaspor'un tecrübeli yıldızı Halil Akbunar, kamp çalışmalarını ve şampiyonluk yolculuğunu değerlendirdi. Başkan Enes Çelik'in projesine inandığı için transfere yeşil ışık yaktığını belirten Akbunar, hedeflerinin doğrudan Süper Lig olduğunu söyledi.
Bursa'ya şampiyonluklar yaşamak için geldiğini ifade eden tecrübeli futbolcu, transfer sürecine dair, "Bursaspor’un büyüklüğü tartışılmaz. Başkanımız Enes Çelik beni aradığında hiç düşünmeden kabul ettim. Burada çok büyük bir proje var. İlk ayağını geçen sezon şampiyonlukla tamamladık. İnşallah bu sezon da hak ettiğimiz yer olan Süper Lig’e yükseleceğiz" dedi.
"Mustafa Er’in hırsı takımı ateşliyor"
Teknik Direktör Mustafa Er’in oyun felsefesine ve takıma aşıladığı mücadele ruhuna değinen Akbunar, şu ifadeleri kullandı:
"Mustafa Hoca’nın en sevdiğim yönü inanılmaz hırslı olması. Bize her zaman 'Biz Bursaspor'uz, önde basacağız ve her zaman hücum oynayacağız' diyor. Bu felsefe beni çok heyecanlandırıyor. Yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte herkes sisteme adapte olmaya çalışıyor."
Kişisel hedef: Sezon sonunda çift haneli istatistik
Bireysel performans hedeflerini de paylaşan tecrübeli kanat oyuncusu, "Her sezon olduğu gibi bu sezon da hedefim var. Amacım yine 'double' yapmak. Bu 10 gol 10 asist olur, 8 gol 12 asist olur ama sezon sonunda çift haneli gol ve asist rakamlarına ulaşarak şampiyonluğa doğrudan katkı vermek istiyorum" şeklinde konuştu.
"45 bin kişinin önünde rakipler tedirgin oluyor"
Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu’ndaki atmosferi "inanılmaz" olarak tanımlayan Halil Akbunar, "Böyle camialarda taraftar sizi maça bir hafta öncesinden hazırlıyor. Rakipler, 90 dakika susmayan 45 bin kişilik taraftar topluluğu karşısında her zaman tedirginlik yaşıyor" diyerek taraftarın itici gücüne vurgu yaptı ve camiaya şampiyonluk yolunda sabırlı olmaları çağrısında bulundu.





