Erkekler 3 bin metre engelli koşu elemelerinde Aras Kaya, 8.33.11'lik derecesiyle yedinci, Hakan Duvar ise 8.33.13 ile sekizinci sırada yer alarak finale çıktı. Milli sporcu Tarık Langat Akdağ ise 8.43.81 ile 18. olarak elendi. Bu kategoride final mücadelesi, 8 Temmuz Cuma günü yapılacak.

Kadınlar uzun atlama elemelerinde 6.55 ile grubunu birinci tamamlayan Karin Melis Mey, genel sıralamada da 4. oldu ve finale kaldı. Kadınlar uzun atlamada finaller, 8 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek.

Kadınlar gülle atma elemelerinde yarışan milli sporcu Emel Dereli ise grubunda ve genel sıralamada 17.88'lik dereceyle 2. sırada yer buldu ve finale yükselmeyi başardı. Gülle atma kategorisinde madalyalar, yarın yapılacak finallerle sahiplerini bulacak.

Öte yandan erkekler 100 metrede elemeleri geçen Ramil Guliyev, yarınki yarı finalde birinci grupta yarışacak. Koşuya yarı finalden katılacak diğer ay-yıldızlı sporcular Ali Jak Harvey ikinci, Zafer Emre Barnes ise üçüncü grupta Türkiye'yi temsil edecek. 

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde kadınlar 10 bin metrede Kenya asıllı milli atlet Yasemin Can, birinci olarak altın madalya kazanmıştı. Erkekler 400 metrede Batuhan Altuntaş ile kadınlar çekiç atmada Tuğçe Sahutoğlu ve Kıvılcım Salman ise elemeleri geçememişti.
Editör: Haber Merkezi