Norveç'te yapılan Avrupa Halter Şampiyonası'nda 53 kiloda 109 kiloluk kaldırışıyla silkmede gümüş madalya kazanan Sema Acartürk, 2016 Rio Olimpiyatları'nda derece, 2020'de ise olimpiyat şampiyonluğu hedefliyor. Altınova Tersaneler Spor Kulübünün 23 yaşındaki milli haltercisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora atlet olarak başladığını ve 100 metre koştuğunu ancak boyunun kısa olması nedeniyle antrenörünün kendisini cirit branşına yönlendirdiğini söyledi.

Koşu ve cirit olmak üzere toplamda 8 yıllık atletizm geçmişinin bulunduğunu hatırlatan Sema Acartürk, ciritte milli takım seviyesine kadar ulaştığını ve Avrupa dördüncülüğünün bulunduğunu belirtti. Sema Acartürk, olimpiyat şampiyonluğu hayaline ulaşmak için branş değiştirdiğini ifade ederek, "Ciritte milli takımda zirvedeyken boyumdan dolayı halter branşına kaydım. Çünkü Türkiye şampiyonluğu benim için yeterli bir derece değildi. Daha büyük hedefler belirlediğim için halter branşına geçtim. 2011'de haltere başladım. Bu branşta dört seneyi bitirdim." diye görüş bildirdi. 

Hem garsonluk hem halter 
Haltere Sakarya'da başladığını, o dönemde maddi anlamda çok sıkıntılar çektiğini anlatan Sema Acartürk, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya'nın desteğiyle Yalova'ya geldiğini kaydetti. Milli halterci, bir yıldır Altınova Tersaneler Kulübü sporcusu olduğunu ve sağlanan şartların kendisini mutlu ettiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: "Elimden tutulduğu için bunu başardım. Diğer türlü halteri bırakmıştım. Orada maddi anlamda imkanım yoktu. Büyük bir düğün salonunda çalıştım. Garsonluk yapıyordum. Ya çalışıp para kazanmam ya da spor yapmam gerekiyordu. İmkansızlıktan dolayı yapamıyordum. Yalova'da bu imkanı verdiler ve ben de elimden gelen azmi gösterdim. Hırsım zaten her zaman tamdır. Devam da edecektir." 

Asıl hedefim, 2020 Tokyo Olimpiyatları
Halterde kısa sürede önemli başarılar elde ettiğini dile getiren Sema Acartürk, "Asıl hedefim, 2020 Tokyo Olimpiyatları. Bu branşta daha çok yeniyim. Olimpiyat sporcusu olabilmek için insanların bir 10 yılını vermesi gerekiyor ama çok şükür kısa süre içinde iyi başarılar elde ettim. Bakalım bu olimpiyatlarda Allah'ın izniyle iyi bir derece elde edip, ilk üçe girmek ve madalya ile dönmek istiyorum." şeklinde konuştu.Sema Acartürk, 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nda birinci olduğunu, büyükler kategorisindeki ilk organizasyonuna ise Norveç'te katıldığını anımsatarak, şöyle devam etti: "Bütün dünyanın, Türkiye'nin izlediği, adımın duyulduğu ilk büyük yarışmaydı. Çok heyecanlıydım. Antrenmanda 109 kiloyu sadece bir kez kaldırmıştım. Büyük bir başarı elde ettim. Onu yarışmada yapabilmek çok zordur. Bir sporcunun antrenmanda defalarca deneme hakkı vardır ama yarışmada sadece 3 hak veriyorlar ve bu haklardan birini değerlendirmek zorundasın. Orada konsantremi, bütün hırsımı muhafaza edip, ağırlığı kaldırabilmek çok büyük başarıydı. 109 kiloyu kaldırarak kendi adıma çok büyük bir dereceye sahip oldum."

Şu andaki hedefim 115 kilo üstü
2016 Rio Olimpiyatları'nda daha büyük başarılara imza atmak istediğini ifade eden Acartürk, sözlerini şöyle sürdürdü:"Şu andaki hedefim olimpiyatlarda 115 kilo üstü. 115'in üstünü yakalarsam madalya şansımın da olacağını düşünüyorum. Asıl hedefim, 2020 Tokyo Olimpiyatları. Hedefim dünya şampiyonluğu, dünyada ilk 3'tür. Yavaş yavaş bu olacak. Bir anda yukarı sıçrayamazsınız. 23 Bahis Siteleri yaş altında Avrupa şampiyonu oldum. Büyüklerde silkmede 2'ncilik elde ettim. Hedefim büyüklerde Avrupa şampiyonu olup, dünyada dereceye girmek. Daha sonrası da dünya şampiyonu, olimpiyat derecesi ve olimpiyat şampiyonluğudur." 

İyi bir derece yapmayı düşünüyoruz
Altınova Tersaneler Spor Kulübü Halter Antrenörü Serdar Keserci ise başarılı sporcunun olimpiyatlara yönelik hazırlık çalışmalarının iyi gittiğini söyledi. Keserci, Sema Acartürk'ün milli takım kampına katılacağını belirterek, şunları ifade etti:
"İnşallah ağustos ayında iyi bir derece yapmayı düşünüyoruz. Şu anda tam olarak hazır değiliz. Sporcumuzun 4-5 yıllık bir halter geçmişi var. Önümüzdeki sene Akdeniz ve İslam Oyunları'nda iyi sonuçlar almayı hedefliyoruz. Asıl hedefimiz, 2020 Tokyo Olimpiyatları. O zamana kadar Allah nasip ederse, kaza, bela, sakatlık olmazsa iyi bir şeyler yapacağını tahmin ediyorum."
Editör: Haber Merkezi