Fransa’daki Gençler Serbest Güreş Dünya Şampiyonası’na Dünya şampiyonu olarak adını altın harflerle yazdıran Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü güreşçisi ve milli sporcu Enes Uslu, dünya şampiyonluğu gururunu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile paylaştı. Başkan Altepe, Türkiye’nin gururu olan sporcular Enes Uslu, Barış Kaya, Mustafa Zopalı ve Fatih Yıldırım’ı altınla ödüllendirdi.

Fransa’da 30 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen ‘Gençler Dünya Şampiyonası’, Türkiye’ye ve Bursa’ya büyük gurur yaşattı. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü güreşçisi Enes Uslu, 66 kg’da ‘Dünya Şampiyonu’ olarak altın madalyanın sahibi oldu. 55 ülkenin katıldığı şampiyonada Türkiye Milli Takımı takım olarak da dünya 3.’sü oldu. Milli güreşçi Enes Uslu’nun da aralarında bulunduğu Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün başarılı güreşçileri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret ederek, şampiyonluk sevincini paylaştı.
Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ile Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Karadağ’ın da katıldığı ziyarette, Başkan Altepe, başarılı sporcuları altınla ödüllendirdi.

Bursa’nın gururu oldular
Başkan Altepe, sporcuları tebrik ederek, “Genç sporcularımızın başarısını alkışlıyoruz. Özellikle bizim de hedefimiz olan sporda başarıyı yakalamak ve dünya çapında derece alabilmek herkese nasip olmaz. Bu azim ve çalışmayla sağlanabilir. Ata sporumuz güreş, akla ilk gelen spor branşlarından… ‘Dünya Şampiyonu’nun yalnızca Bursa’dan çıkması ise bizim için bir gurur. Bundan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Altepe, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi olarak spora sahip çıktıklarını belirterek, “Spor sadece futbol değil. Futbol dışındaki branşların da olduğunu göstermek istiyoruz. Bu konuda Büyükşehir belediyeleri büyük bir fedakarlıkla çalışıyor. Sağlıklı bir nesil ve sağlıklı bir toplum için herkesin spor yapması gerektiğini biliyoruz. Başarılı sporcuların tabandan yetiştirilmesi, başta yerel yönetimlerin işi. Bizler, gençleri ve çocuklarımızı sporla buluşturmayı amaçlıyor ve çalışmalarımızla hedeflerimizi aşıyoruz” diye konuştu.
Başkan Altepe, Bursa’da çocuklarla gençlerin yanı sıra her yaştan vatandaşın spora teşvik edildiğini dile getirerek, “Bir yandan sporcu yetiştirip bir yandan da başarılar da elde etmeyi, Türkiye’nin ve Bursa’nın ismini dünyada duyurmayı amaçlıyoruz. Enes Uslu 66 kg’da Gençler Dünya Şampiyonası’nda 1.’lik alarak ‘Dünya Şampiyonu’ oldu. Barış Kaya 57 kg’da Bulgaristan’da Avrupa 2.’si, Mustafa Zopalı 65 kg’da Ümitler’de Avrupa 3.’sü ve Fatih Yıldırım da 74 kg’da liselerarası olimpiyatlarda ‘Türkiye Şampiyonu’ oldu. Bizler de sporcularımızı tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz. Gençlerimiz bu başarılarla hem Bursa’yı hem de Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiler. Başarılarının devamını diliyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Altepe, sporculara altın hediye ederek, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: Haber Merkezi