Bursa, ‘2017 Türkiye Açık Briç Takım Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği ve Türkiye Briç Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Türkiye Kış Açık Takımlar Briç Şampiyonası’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) fuaye alanında gerçekleştirildi.

Şampiyonayı izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın kültür ve medeniyet şehri olduğunu söyleyerek, “Spor deyince de akla Bursa gelsin istiyoruz. Briç de önemli bir spor dalı, zihin jimnastiğinin yapıldığı bir spor. Briçin bu konuda anlamlı ve güzel bir yeri var” dedi.

Bursa’da sporun öne çıktığı çalışmalarından örnekler veren Başkan Altepe, “Bizler de Bursa’mızın spor kenti olması ve adının bu tür etkinliklerle anılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sporun gelişmesi ve insanların spora teşvik edilmesi amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın her köşesinde, insanların zamanlarını en iyi şekilde sporla değerlendirmeleri için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Rekor katılım
Farklı şehirlerden 272 takım ve 1100 sporcu ile şampiyonaya rekor katılım sağlandığını ifade eden Başkan Altepe, “Türkiye’nin farklı kentlerinden sporcularımızla Bursa’da bir araya gelmekten dolayı mutluyuz. Tüm şehirlerden sporcularımızın burada olması ayrı bir güzellik. Bizlere de düşen görev, konuklarımıza en iyi şekilde ev sahipliği yapmak. Güzel Bursa’da güzel bir organizasyon olması için gayret gösteriyoruz. Amacımız bu sporların daha da gelişmesi, gündeme gelmesi, ülkemizin de şehirlerimizin de bu tür etkinliklerle anılmasıdır” şeklinde konuştu ve tüm sporculara başarılar diledi. Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Nafiz Zorlu ise Başkan Altepe’ye turnuvaya ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi adına teşekkür etti. Bursa’da 24 – 28 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonada maçlar nefes kesti. Briç tutkunları da müsabakaları büyük dikkatle izledi.

Editör: Haber Merkezi