Bursa Emre Sporla Yaşam Otizm Gençlik ve Yaşam Kulübü, ‘Farklılığı Farkedelim, Birlikte Pedal Çevirelim’ organizasyonu kapsamında 28 Nisan Cuma günü saat 11’de Geçit Özdilek önünden start alarak Nilüferköy BESYOTİZM Spor Kulübü’ne kadar bisiklet turu düzenledi.

Yapılan aktivite otizme dikkat çekmeyi hedeflemek idi. 2500 metre mesafeli farkındalık parkurunu hocalarının eşliğinde sorunsuz geçen BESYOTİZM Spor Kulübü üyeleri gün boyu çeşitli etkinlikler yaparak eğlendiler. Kısa adı BESYOTİZM olan Bursa Emre Sporla Yaşam Otizm Gençlik ve Yaşam Kulübü Başkanı Şehnaz Orhan, Nisan ayının otizmde farkındalık ayı olması nedeniyle otizme dikkat çekmek ve otizmli bireylerin toplumun birer parçası olduğunu vurgulamak için böyle bir organizasyona imza attıklarını söylediler ve neler yapmak istediklerini belirtti.

Şehnaz Orhan, "Otizm bir hastalık değil, farklılıktır. Bizler yola bu maksatla çıktık. Otizmli çocuklarda bir farkındalık oluşturmak, onların da toplumun birer parçası olduğunu vurgulamak için çalışmalar yapıyoruz.. Otizmli çocukların becerilerini ve enerjilerini doğru kanallara aktarmalarını sağlayarak özgüvenlerini kazanmaları ve toplum içerisinde hayatlarını sürdürebilmeleri için çalışıyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi