Sporun kalbi bir ay boyunca Nilüfer’de atacak. Bu yıl 16’ncı kez düzenlenecek olan Nilüfer 16. Uluslararası Spor Şenlikleri’nde binlerce öğrenci sporun bir çok dalında müsabakalara katılarak hem spor yapacak hem de yeni dostluklar kazanacak.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen 16. Uluslararası Nilüfer Spor Şenlikleri, TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda görkemli bir açılış töreniyle başladı. Açılışa, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Nilüfer Belediyespor Başkanı Muhammet Aydın, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

20 Mayıs’a kadar sürecek olan spor şenliğinin açılışı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’na Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri de işaret dili ile eşlik etti.

BOZBEY: ŞENLİKLER BARIŞA HİZMET EDİYOR
por Şenlikleri’nin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önce tüm çocukların bayramını kutladı. Spor Şenlikleri’ni 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kapsayacak şekilde düzenlediklerini belirten Başkan Bozbey,  bir kez daha şenlikleri düzenlemenin gururunu  yaşadıklarını belirtti. Bozbey, “Nilüfer 16. Uluslararası Spor Şenlikleri, sizlerin, ailelerinizin, tüm Nilüferlilerin sahiplenmesiyle, kentimizin en uzun soluklu organizasyonu olarak, bugün bir kez daha başlıyor. Sporun yaşama taşıdığı kardeşlik ruhunu, birlik beraberlik ruhunu ve barış kavramının geliştirildiği ruhu bir kez daha Nilüfer’de sergileyeceğiz. Biz yıllardır bu şenliklerin dünya barışına hizmet ettiğini savunuyoruz” dedi.

BOZB.EY: SPOR HER YAŞTA YAPILMALI
Sporun her yaşta yapılması gerektiğini belirten Bozbey, çocuklardan spordan vazgeçmemelerini istedi ve atlet Dr. Murat Kaçar’ı örnek olarak gösterdi.  Başkan Mustafa Bozbey, 7. Dünya Masterler Salon Atletizm Şampiyonası’nda, 70 yaş kategorisinde 60 metre engelli koşusunda, Nilüfer Belediyespor formasıyla Dünya Şampiyonu olan Dr. Murat Kaçar’ı sahneye davet ederek çocuklara tanıttı. Türkiye ve Bursa’yı temsil ederek gurur yaşatan Kaçar’a teşekkür eden Bozbey, “İstiklal Marşımızı binlerce kilometre uzakta dinlettiği için, bizlere örnek olduğu, gurur verdiği için kendisini yürekten kutluyorum” dedi.

Sporun yaşının olmadığını söyleyen  Dr. Murat Kaçar da öğrencilere mutlaka spor yapmaları tavsiyesinde bulunarak , " Spor sizin yaşamınıza hep renk katacaktır, kişiliğinizi geliştirecektir. Kendinize olan özgüveninizi artıracaktır. Aranızdan inanıyorum ki olimpiyatlarda da Türkiye'yi ve Nilüfer'i temsil edecek sporcular çıkacaktır. Önce yapmayı hayal edin ardından çalışın, başarı gelecektir" dedi.

SPOR ŞENLİKLERİ’NE ÖZEL MARŞ
Başkan Bozbey, bu yılki spor şenliklerinin bir özelliğinin de olduğunu belirtti. Spor şenliklerinin artık resmi bir marşı da olduğunu belirten Bozbey, Şenlik Marşı’nın sözlerini yazan Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Mine Altın ve besteyi yapan aynı okulun müzik öğretmeni Özgül Arı’yı da sahneye davet ederek kutladı. Bozbey düzenlenen yarışmaya katılarak Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’ne Şenlik Marşı’nı kazandıran Mine Altın ve Arı’ya hediye vererek teşekkür etti.

TÜFEKÇİ:  PAYLAŞMANIN EN İYİ ÖRNEĞİ
Törende konuşan Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de ortaya çıkan tablonun gurur verici olduğunu belirtti. Tüfekçi, “Eğitimin ana felsefesinden biri de paylaşmaktır. Spor Şenlikleri dev programıyla,  paylaşmanın, centilmenliğin, kaynaşmanın en iyi yaşandığı etkinliklerden biridir. Amacımız rekabet etmeden, kavgaya düşmeden barış kardeşlik rüzgarının estiği bir ortamda mücadele verilmesidir. Şenliklerimize katkı sunan emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GÖSTERİLER AÇILIŞA RENK KATTI
Açılış konuşmalarının öğrencilerin renkli gösterileri başladı. Özlüce Anaokulu öğrencileri ritim şovla izleyenlere keyifli anlar yaşatırken, Mithat Enç Özel Eğitim Kurumları’ndan bir grup öğrenci de gösterileri ile alkışları topladı. Şahinkaya Ortaokulu öğrencilerini dans şovu ile Alaaddinbey Özel Eğitim ve Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerinin gösterileri de açılış törenine renk kattı. Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun muhteşem gösterisinin ardından da bütün öğrenciler ve protokol üyeleri sahneye inerek hep birlikte dans etti.

17 BİN 50 ÖĞRENCİ KATILACAK
20 Mayıs’a kadar sürecek ve dostluk, barış, kardeşlik rüzgarlarının eseceği spor şenliklerinde bu yıl 177 okuldan toplam 17 bin 50 öğrenci yer alacak. Şenliklere, okul öncesi-anaokulu kategorilerinde 57 okul, özel eğitim kategorisinde 12 okul, ilkokul ve ortaokul kategorilerinde 56 okul, lise kategorisinde de 52 okul katılacak.

Editör: Haber Merkezi