Su sporlarında adından söz ettirmeye başlayan Bursa’da 3 yıl önce başlatılan çalışmalarla güçlenen kano branşında yükseliş sürüyor. Geçen yıl Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın desteğiyle kampüs içindeki Göbelye Göleti’nde başlatılan çalışmaların ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından Mihraplı Park’ta yaptırılan uluslararası nitelikteki kano parkuruyla birlikte başarı elde edilmeye başlanan kano branşı yoğun ilgi görüyor.

Kentteki kurumların desteğiyle güçlenen branşın yaygınlaşması için birçok okulda kano takımı oluşturulmasına destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, okul sporları kapsamında düzenlenen kano yarışları heyecanı sona erdi. Okul Sporları Şubesi tarafından Mihraplı Park’taki kano parkurunda Durgun Su ve Deniz Kanosu kategorilerinde düzenlenen yarışlar oldukça çekişmeli geçti.

Yıldız Kızlar-Yıldız Erkekler ile Genç Kızlar-Genç Erkekler kategorilerinde takım ve ferdi olarak düzenlenen yarışmalara katılan sporcular dereceye girebilmek için yoğun çaba harcadı. Yıldızlarda 20 okuldan 46’sı kız, 45’i erkek olmak üzere 91 sporcu yarışırken; Gençlerde de 13 okuldan 20’si kız, 22’si erkek olmak üzere 42 sporcu madalya mücadelesi verdi.

Kıyasıya geçen yarışlar sonunda Genç Kızlar kategorisinde Osmangazi Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi birinci, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Oleybet Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Mustafa Celal Eğreti Kız Meslek Lisesi üçüncü olurken; Genç Erkekler kategorisinde de Osmangazi Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi hem birinci hem ikinci, Atatürk Endüstri Teknik ve EML de üçüncü oldu. Yine Yıldız Kızlar kategorisinde düzenlenen yarışlarda Koç Ortaokulu birinci, Emine Örnek Koleji ikinci, Necdet Coşkunüzer Ortaokulu üçüncü olurken; Yıldız Erkekler kategorisinde Necdet Coşkunüzer Ortaokulu birinci, Karamehmet Ortaokulu ikinci, yine Necdet Coşkunüzer Ortaokulu da üçüncü oldu.

Organizasyon sonunda Spor Şube Müdürü Ali Kahraman, Kano Federasyonu İl Temsilcisi Hasan Hüseyin Oruç, İl Temsilci Yardımcısı Deniz Korkmaz, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Müdürü Taha Başparmak, antrenör, beden eğitimi öğretmenleri ve velilerin katıldığı törende dereceye giren sporculara madalya ve kupa verildi.
Editör: Haber Merkezi