Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Spor Şehri Yıldırım’ yolunda hayata geçirilen ve geçirilecek olan çalışmalar hakkında Ankara’da bir takım temaslarda bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti MKYK üyesi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve belediye başkanları ile ziyaret eden Başkan Yılmaz, Fidyekızık Mahallesi’nde amatör spor kulüplerine hizmet veren, içerisinde hakem odaları, sağlık ekibi odası ve takımlar için soyunma odalarının da bulunduğu Yıldırım Belediyesi Fidyekızık Spor Tesisi’nin yenilenmesi için Bakan Kasapoğlu’nun desteğini aldı. Öte yandan Bakanlığın Türkiye genelinde yürüttüğü ‘10 bin Pota’ projesi kapsamında Yıldırım’a 10 sokak basketbolu sahası kazandırılacak.

FİDYEKIZIK’A BAKAN DESTEĞİ

Fidyekızık Spor Tesisi’nin yeniden ayağa kaldırılması noktasında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun destekte bulunmasının kendilerini mutlu ettiğini vurgulan Başkan Yılmaz, “Fidyekızık Spor Tesislerimiz, bünyesinde 49 amatör spor kulübünü barındıran ilçemiz için çok önemli bir merkez olacak. Ben, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na projenin bir an önce hayata geçirilmesi konusunda göstermiş olduğu ilgi ve desteklerden dolayı şahsım ve hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. ‘Spor Şehri Yıldırım’ hedefimiz doğrultusunda hayata geçirilen ve geçirilecek olan projeler, merkezi idare ile yerel yönetimin iş birliği ve uyumunun en güzel örneğidir” diye konuştu.

‘SPORA VE SPROCUYA DESTEK’

Fidyekızık Spor Tesisi’nin Yıldırım ilçesindeki amatör spor kulüplerine hizmet eden en büyük nizami saha olduğunu dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bizler yeni dönemde hem sahamızın bakımını hem de tesisimizin restorasyonunu gerçekleştirerek Fidyekızık Spor Tesisimizi amatör spor kulüplerimize kazandırmış olacağız. İlçemizde 49 amatör spor kulübü var. Biz bu kulüplerimize ulaşımdan malzeme desteğine kadar her türlü desteği sağlıyoruz. Spora ve sporcuya destek olmak ve ilçedeki çocukları spor yapmaya teşvik etmek adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Amatör spor kulüplerimizin müsabakalarını gerçekleştireceği bu tip sahaları kulüplerimize kazandırmaya devam edeceğiz. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Türkiye genelinde hayata geçirdiği ‘10 bin Pota’ projesi kapsamında ilçemize kazandırılacak olan 10 sokak basketbol sahası için verdikleri destekten ötürü de Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi