Yeni sezon hazırlıklarını Düzce Topuk Yaylası’nda sürdüren Bursaspor’da Kulüp Başkanı Enes Çelik, kamp alanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Takımın sergilediği futboldan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik; transfer detayları, mali tablolar ve yaklaşan Shakhtar Donetsk maçı hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Takımın oynadığı tempolu futbola dikkat çeken Başkan Çelik, “Topa sahip olan, topu hemen geri kazanmaya çalışan ve coşkulu bir Bursaspor görüyorum. Hazırlık maçında pozisyon bulan ve tehlikeli ataklar yaratan bir takım izledik. Türkiye Kupası ve ligle birlikte 45-50 maçlık uzun bir maratona çıkıyoruz. Bu nedenle her bölgede alternatifli bir kadro kurduk” dedi.
"Shakhtar Maçının Kulübümüze Maliyeti 200-250 Bin Euro"
Hafta sonu oynanacak dev hazırlık maçı hakkında konuşan Enes Çelik, organizasyonun ekonomik yüküne ve Arda Turan'ın katkısına vurgu yaptı:
“Arda Turan hocamıza teşekkür ediyorum, Shakhtar‘ın Bursa‘ya gelmesinde büyük emeği oldu. Şampiyonlar Ligi seviyesindeki bir takımı şehrimize getiriyoruz. Ulaşım, konaklama ve organizasyon giderlerinin tamamını kulübümüz karşılıyor. Bunun Bursaspor‘a yaklaşık 200-250 bin Euro maliyeti var. Biletlerin ücretsiz olması talepleri geliyor ancak kulübün mali dengelerini gözetmek zorundayız. Ön satışta bin bilet satıldı, genel satışla birlikte stadyumun tamamen dolacağına inanıyorum.”
Iheanacho Anlaşmasının Rakamları Açıklandı: 1.4 Milyon Euro
Dünya çapında ses getiren yeni transfer Kelechi Iheanacho sürecini anlatan Çelik, 40 günlük bir takibin ardından mutlu sona ulaştıklarını belirtti. Transferin mali detaylarını açıklayan Başkan Çelik, şu ifadeleri kullandı:
“Iheanacho ile 3 yıllık sözleşme imzaladık, 1.4 milyon Euro garanti maaş üzerinden anlaşma sağladık. 29 yaşındaki bir yıldız için son derece önemli bir transfer. Antrenmanda şut çalışmalarını izledim; şutlarının sertliği ve bitiriciliği kesinlikle farklı bir seviyede. Sadece para öncelikli olsaydı Ortadoğu’dan gelen çok daha yüksek teklifleri seçerdi. Bursaspor’un hikâyesi, muazzam taraftarı ve hedefleri oyuncuyu ikna etti.”
Başkan Enes Çelik ayrıca, kulübe ciddi bir gelir kapısı sağlayan Bursastore mağazasının iki kat büyütüleceğini ve yeni konsept mağazanın ligin ilk haftalarında taraftarın hizmetine gireceğini müjdeledi.





