Bursaspor kongreleri üyelerini aynı çatı etrafında buluşturan BURKÜP, kongreye gitmeye hazırlanıyor. Yeşil Beyazlı renklere gönül verenler tarafından oluşturulan platformun kurucu başkanlığını üstlenen Avukat Hakan Dinçtürk’ün yeni dönemde aday olmayacağını açıklamasının ardından hızlanan süreçte 28 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan genel kurul için öne çıkan ilk isim Tolga Tunalıgil oldu.

GÖREVE UYGUN GÖRÜLDÜ

Yazılı bir açıklama yapan Tolga Tunalıgil, BURKÜP'ün değerli kurucuları ve kurmaylarının kendisini bu görev için uygun gördüğünü ve aday olması konusunda görüşme gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Görev için uygun görülmesinin kendisini gururlandırdığını kaydeden Tunalıgil, “Karşılıklı yaptığımız görüşmeler neticesinde en azından adaylık başvurusu yapmayı kabul ettim. Bu işin başından itibaren, BURKÜP'ün kuruluşunda, oluşumunda, tüm faaliyetlerinde bulunan, maddi ve manevi gerçekten büyük emekler sarf eden, tüm faaliyetlerinde bulunan ve benden kıdemli tüm değerli üyelerimizin affına sığınarak BURKÜP başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” ifadelerini kullandı.

RAKİP DEĞİL YOL ARKADAŞI

Tunalıgil açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Adaylık için son başvuru tarihi olan 14 Şubat gecesine kadar kağıt üzerinde "rakip" ama aslında "yol arkadaşı" olacak olan başka bir başkan adayı çıkması beni ve platformu son derece memnun edecektir. İlerleyen günlerde Aday Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Listesini de sizlerle paylaşmış olacağım.”

Editör: Haber Merkezi