Spor kenti Bursa önemli bir organizasyona daha başarıyla ev sahipliği yaptı. Türk sporunun alt yapısının güçlenmesi için spor genel müdürlüğü tarafından üç yıl önce başlatılan ve bu süreçte ülkemizdeki spor alt yasına büyük güç katan ve il karmalarının mücadele ettiği Anadolu Yıldızlar Liginin Yüzme branşı Final müsabakaları hafta sonunda Osmangazi Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleşti.

6 farklı yaş kategorisinde bayan ve erkek sporcuların katılımıyla yapılan yarışlar iki gün sürdü. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 426 yüzücü kürsüye çıkabilmek için birbirleriyle yarışırken, tribünü dolduran aileleri de büyük heyecan yaşadı.

Anadolu Yıldızlar Liginin her branşında iddialı olan Bursa, Yüzme Türkiye Finalleri yarışlarında da büyük başarı sağlayarak 9-10 yaş kızlar kategorisinde şampiyon oldu ve alt yapıda başlatılan çalışmaların neticesini almış oldu.

Ayrıca Kızlar ve erkekler 13-14 yaş kategorisinde de Bursalı yüzücüler dördüncü olarak kürsüye çıkma başarısı gösterdiler. Diğer kategorilerde de şampiyonluğa ulaşan takımlar;

9-10 Yaş Erkekler – Ankara İl Oleybet Karması
11-12 Yaş Kızlar – Ankara İl Karması
11-12 Yaş Erkekler – Adana İl Karması
13-14 Yaş Kızlar – Kocaeli İl Karması
13-14 Yaş Erkekler – Trabzon İl Karması
Editör: Haber Merkezi