Oynadığı son 5 maçta 3 mağlubiyet 2 beraberlik alarak avrupa hefinden de uzaklaşan yeşil-beyazlılar mali anlamda da ciddi kayıplar yaşadı. Son galibiyetini ligin 27. haftasında deplasmanda Sivasspor’a karşı 2-1’lik skorla elde eden Hamza Hamzaoğlu’nun öğrencileri, bu maçın ardından çıktığı 5 karşılaşmada 3 mağlubiyet, 2 beraberlik elde etti.

Bu periyotta Beşiktaş, Akhisar Belediyespor ve Kayserispor’a kaybeden Timsah, Galatasaray ve Osmanlıspor müsabakalarından ise 1 puanla ayrıldı. Bu sezon TFF tarafından Süper Lig’de verilen galibiyet priminin 1 milyon 300 bin tl olduğunu düşünürsek, yeşil-beyazlı takım oldukça yüksek bir meblayı kaçırmış oldu.

“Farkı koruyamadığımız için üzgünüz”
Bursaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu 3-3 biten Osmanlıspor maçının ardından karşılaşmayı izleyen seyircilere güzel bir anı yaşattıklarını belirtti. Bursaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu 3-3 biten Osmanlıspor maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Maçın ilk yarısında düşündüklerini sahaya yansıttıklarını belirten Hamzaoğlu şu açıklamayı yaptı; “İlk yarı düşündüğümüz her şeyi yaptık. Biraz daha iyi oynamayı bekliyorduk. Onun dışında rakibimizin kendi sahasında kapanıp, kontraya çıktığını iyi biliyorduk. Bizde merkezden kısa paslarla golü bulmayı Piabet çalıştık. Başarılı da olduk. Müsabaka 3-0 olduktan sonra Pierre Webo oyuna girince rakip hızlanmaya başladı. Çok keyif aldık ama önden beraberliğe düştüğümüz için biraz üzgünüz. Herkese güzel bir gece yaşattığımız için mutluyuz. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Mustafa hoca ve Osmanlısporlu futbolcuları da tebrik ediyorum."

“Oyunun temposunu ayarlayamadık”
Farklı şekilde öndeyken skoru koruyamamalarının sorulması üzerine Hamzaoğlu, “Bizim için sıkıntı oldu. Oyunun temposunu ayarlayamadık. Rakibin temposuna uyduk. Önde olmamıza rağmen hala golü aramamız sıkıntı oldu. Eksik yakalandık. Fakat futbol açısından keyif verdi. Ben oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu tür maçlarda biraz daha dikkat olmalıyız” dedi.
Editör: Haber Merkezi