Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Paçacı, Kulüpler Birliği Vakfının İstanbul'da gerçekleştirdiği toplantıda deplasman yasağının kaldırılması yönünde aldığı karara ilişkin olarak, "Yasaklar, toptancı bir anlayışla uygulandığında görüldüğü gibi hiçbir sonuç vermedi ve hatta kurunun yanında yaş da yandığı için masum ve büyük bir taraftar kitlesi tribünden uzaklaştı." dedi.

Paçacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kulüpler Birliğinin, futbolun temel sorunları konusunda 'topa girdiğini' görmenin sevindirici olduğunu söyledi.

"Yasağın kalkmasına yönelik kararı, milletçe yaşadığımız bu güzel birlikteliğin eşliğinde olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz." diyen Suat Paçacı, şunları kaydetti:

"Kulüpler Birliği ve federasyonun aldığı bu kararın bir anlam ifade edebilmesi için, İl Spor Güvenlik Kurullarının da bu olaya aynı pencereden bakması ve en önemli konu olan güvenlik meselesinde adil ve eşit kararlar alması gerekir. Kimse kusura bakmasın ama daha önce rövanşist bir yaklaşımla hareket edildiği için, bu yasaklar sanki yüzyıl devam edecekmiş gibi bir hava hakimdi. Biz, ilke olarak, tribün kapatma dahil bu tip toptan yasaklamalarla bu işin çözülemeyeceği konusunda zaten görüşümüzü beyan etmiştik."

Basın sözcüsü Paçacı, Bursaspor taraftarlarının geçmişte büyük acılar yaşadığını ve haksızlıklarla karşılaştığını ifade ederek, "Bu işin içinde ihanet şebekesinin parmağı olduğu anlaşıldığına göre, taraftarımız başta olmak üzere o günlerde Bursaspor'u ve camiasını acımasızca suçlayanların, en azından bir özür borcu olduğunu düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

Editör: Haber Merkezi