Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Paçacı, 5 haftalık periyotta çok iyi futbol ortaya koyamamalarına karşın sonuç anlamında önemli bir başarı elde ettiklerini belirtti. 

"Eğer burası Bursa değil de bir başka şehir olsaydı 5'te 4 yapmış ve 2'nci sıraya çıkan bir takıma kimse laf söz etmezdi" diyen Paçacı, şunları kaydetti "Sadece sonuç ve mücadelenin tatmin edici olması yetmez. İyi oyun, coşkulu ve baskılı bir futbol görme beklentisi bu coğrafyada 50 yıldır vazgeçilmeyen bir önceliktir.

Geride bıraktığımız 5 haftada Bursaspor'un oyuncusu artık şunun farkında; "Eğer ben futbolun standart donanımı diye tabir edilecek mücadele, kazanma arzusu ve heyecanını taraftara gösterirsem tribünler benim arkamda olur. Futbolcular bunun bilincinde. Bunun üzerine iyi oyunu, taktiği, beceriyi, tempoyu koyarsam, taraftarım beni asla yalnız bırakmaz fikri yerleşmiş oldu. 12 puanla beraber en önemlisi bu duyguyu kazanmak."

Paçacı, Kayserispor ve Kasımpaşa maçlarında 10 kişi kalmış bir takımı tribünlerin ayağa kaldırdığına işaret ederek, "Şimdi sıra iyi oyunda. Bu Gaziantep maçından sonra lige ara verilecek. Bu ara hem sakatların iyileşmesi hem de futbol felsefesi, oyun anlayışı oluşturulmasında önemli fırsat olacak.

Kazanmak başlı başına bir mutluluk. Kaybederken bile keyif veren bir takım olmamız lazım. Kaybetmeyi hiç aklımızdan geçirmiyorum ama kaybederken keyif veriyorsan doğru takım oldun demektir." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi