A Milli Takımımızın Hırvatistan ile Paris’te oynadığı karşılaşmayı izleyenler arasında sürpriz bir isim de vardı. Bonservisi Galatasaray’da olan ve geçen sezon Bursaspor’da kiralık olarak forma giyen Sercan Yıldırım’la ay yıldızlılara destek vermek için geldiği Paris’te buluştuk ve yeni sezon hangi takımda olacağından tutun da, A’dan Z’ye herşeyi konuştuk. Kendisi için en önemli ayrıntının huzur olduğunu ifade eden Sercan, “Gittiğim bazı takımlarda huzursuzdum, sıkıntılar yaşadım. Geçen sezon Bursaspor’a döndüm ve huzurluydum. Ligin ilk yarısında normal olmayan şeyler vardı fakat ikinci yarı herşey yoluna girdi” diye konuştu.

BEKLEYİP, GÖRECEĞİZ
Galatasaray ve Bursaspor arasıdaki görüşmelerin devam ettiğini ifade eden tecrübeli kanat oyuncusu sözlerini şöyle sürdürdü: “Girişimler var, ne olur bilinmez. Şuan da Galatasaray’ın futbolcusuyum. Anlaşıldığı takdirde gönlüm tabii ki Bursaspor’da. Bunu herkes biliyor. Bekleyip göreceğiz. 1 hafta 10 güne herşey netleşir. Geçen sezon Hamza Hoca benim Galatasaray’da kalmamı istiyordu. Ardından ayrıldım ve yuvama Bursaspor’a geldim. Hamza Hoca ile yolum tekrar kesişti.

YAŞIM 26 AMA…
Kendisiyle abi kardeş gibiyiz. Onunla çalışmak benim için büyük keyif. Bursaspor’da başarılara imza atmak istiyorum. Kupaların şampiyonlukların hedef gösterilmesi gerekiyor Bursaspor’da. Bizim camiamızda taraftarımızda bu inanç var. Bursaspor benim evim. Çocukluğum bu şehirde geçti. Ben her şeyi Bursa’da yaşadım. Taş yerinde ağırdır. Bursaspor benim evim. Futbolu yeşil beyazlı renklerle bırakmak istiyorum. Yaşım 26 fakat neden olmasın.”

BU PARALARA DAHA İYİLERİ ALINIRDI
Sercan, geçen sezon Bursaspor’un yaşadığı sıkıntılardan da bahsetti. “Takım içersinde normal şartlardan çok yüksek paralara oynayanlar oldu” diyen Sercan, “Özellikle yabancılar konusu. Hakkını verdiler, vermediler herkes farkında. Ben söylemeyeyim bunu. Çok para harcandı. O paralara daha iyi transferler yapılırdı. Bu sene Bursaspor’un ne kadar temkinli davrandığı belli. İnşallah olumlu yansır. Kısıtlı bütçelerle büyük başarıyı yakalamak zordur ama Bursaspor başarır. Kulüp borç batağından bu yönetimle çıkacaktır” şeklinde konuştu.

İŞTE EN BÜYÜK HAYALİ
En büyük hayallerinden birinin futbolu bıraktıktan sonra Bursaspor’da antrenör olarak çalışmak olduğunu belirten tecrübeli futbolcu, “Bursaspor’da hocalık vasfına kadar yükselmek istiyorum. En büyük hedeflerim bir tanesi bu. Şuan bile antrenman taktiklerini yazıyorum, yeni şeyler öğreniyorum. Şanlıurfa’ya gittiğim zaman yardımcı antrenöre birşeyler sunduğum bile olmuştur. Teknik Direktör olduğum vakit hızlı hücum anlayışını benimserim herhalde. Bütün hızlı oyuncuları takıma toplarım” dedi.

GENÇLER İÇİN ACELECİ OLMAYALIM
Sercan Yıldırım, son günlerin en çok konuşulan isimleri olan genç oyuncuların durumu da masaya yatırdı. Alttan gelen çok iyi futbolcular olduğunu ifade eden Sercan, “Gençlerimiz için çok acele etmemek lazım. Önemli olan kaybetmeden kazanmak. Yavaş yavaş adapte olmalarını sağlamalıyız. Çok zor bir süreç bu. Kalkıp 5 oyuncu birden oynatılmaz. Kimse bu riski alamaz. 1-2 tanesini adapte ettiğiniz zaman daha sağlıklı olur. Mert Örnek, Kubilay, Emirhan hepsi yetenekli. Furkan Soyalp ben kendimi bildim bileli genç. Şakası bir yana meziyetleri fazla olan bir isim” diye konuştu.

OYNAMAYANI MUTLU ETMEK MEZİYETTİR
Hamza Hoca’nın Bursaspor’da başarılı olacağına inandığını ifade eden Sercan, “Çok iyi bir karakter. Saha içinde de dışında da farkını belli ediyor. Motivasyon şekli iyidir mesela. Takımda oynayan oynamayan herkes mutludur. Genel anlamda bir takımda oynamayan oyuncular mutsuzdur. Ancak hoca bunu iyi idare ediyor. Her hoca da bu yok. Oynamayanı mutlu etmek ayrı bir meziyettir. Hamza Hoca’da eleştiriler aldı. Bence gereksizdi. Kendi kadrosu olsaydı eleştileri anlardım fakat sorunların olduğu bir takıma geldi” dedi.

KAYBEDİLMİŞ BİR ŞEY YOK
Hırvatistan maçını tribünden izleyen Sercan Yıldırım, 1-0’lık mağlubiyeti ise şu sözlerle yorumladı: “Sahada olmayı çok isterdim fakat kısmet değilmiş. Arkadaşlarıma bütün kalbimle desteğimi verdim. Bence kaybedilmiş bir şey yok. Bunlara alışkınız. Üstesinden gelmeyi çoğu zaman bildik. O yolda ilerleyeceğimize inanıyorum. Zorlu maçlar var ama imkansız değil. Maç sahada kazanılır. Benim inancım sonsuz.”
Editör: Haber Merkezi