Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Bursaspor'a 140 bin TL para cezasının yanı sıra bloke cezası verdi. Ayrıca PFDK'dan Bursa kulüpleri Karacabey Birlikspor, Yeşil Bursa ve Orhangazispor'a da cezalar geldi.

Bursaspor Kulübünün, 24.02.2017 tarihinde oynanan Kasımpaşa A.Ş. - Bursaspor Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 6. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 140.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. Ve 53/4. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KALE ARKASI KAPALI G bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir.

Yeşil Bursa A.Ş'nin, 26.02.2017 tarihinde oynanan Yeşil Bursa A.Ş - Dardanelspor A.Ş. Spor Toto 3. Lig 2. Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Karacabey Birlikspor A.Ş. teknik sorumlusu MEHMET ERDAL ALPASLAN'ın, 26.02.2017 tarihinde oynanan Kocaelispor - Karacabey Birlikspor A.Ş. Spor Toto 3. Lig 1. Grup müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA ve YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 1.500 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına.

Orhangazispor Kulübünün, 26.02.2017 tarihinde oynanan Afjet Afyonspor - Orhangazispor Spor Toto 3. Lig 3. Grup müsabakasında, müsabakada kulüp bayrağını bulundurmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 2.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada ORHANGAZİSPOR Kulübü sporcusu MUHAMMET ÇİÇEK'in, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 1.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada ORHANGAZİSPOR Kulübü yöneticisi FATİH YÜCE'nin, müsabaka hakemlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 5.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Editör: Haber Merkezi