Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında sahalarında 1-0 kazandıkları Kayserispor maçına ilişkin, ''Sadece 1 maç kazandık. Mütevazılığımızı korumalıyız.'' dedi. 

Le Guen, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, bu akşam hayal kırıklığı yaşamadığını ve mutlu olduğunu söyledi.

Oyuncularının bu maç için çok çalıştığını ve kazanmayı hak ettiklerini belirten Fransız çalıştırıcı, ''Tüm eleştirilere, geçtiğimiz haftalarda yaşananlara rağmen başları dik bir şekilde çalışmaya devam ettiler ancak bunu sürdürmeliyiz. Çünkü sadece 1 maç kazandık. Mütevazılığımızı korumalıyız. Son haftalarda yaşadıklarımızı hesaba katarak daha da mütevazı olmalıyız.'' diye konuştu. 

Le Guen, Evkur Yeni Malatyaspor maçının ardından oyuncularıyla ilgili yaptığı olumlu görüşlerinin hala arkasında olduğunu dile getirdi.

Teknik direktörlerin belli bir yere kadar nüfuz edebileceğini anlatan Le Guen, şöyle devam etti:

"Anahtar hep oyuncuların elindedir, onlar ortaya koyuyorsa, o gözükecektir. Bunun farkında olmalıyız. Şunu kabul etmeliyiz ki onların kapıları açabilme özellikleri bizim için önemli oluyor. Örneğin böyle bir Jires'i (Kembo) bu haliyle sahada görmek çok önemliydi. Shehu da geldiği günden beri takıma katkı vermeye çalışıyor. Oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum, birlik oldular. İçinde bulunduğumuz durumu da hesaba katarsak birlik olmaları çok önemli.''

Çalıştım, her zamanki gibi çalıştım

Bir gazetecinin, ''Galatasaray maçının ardından camiada çok eleştirildiniz. Bu haftayı nasıl geçirdiniz?'' sorusuna Le Guen, şu yanıtı verdi: ''Çalıştım, her zamanki gibi çalıştım. Eleştiriler tabii ki her zaman önemlidir ama oyuncuları ve kulüp çalışanlarıyla olan diyaloglarımdan daha önemli değil. Sezon başında taraftarlarımız, beni yanlarına çağırdığında belli bir mesafeye kadar gidip, daha fazla ileri gitmemiştim. Çünkü teknik direktörlerle taraftar arasındaki ilişki çok hassas bir ilişkidir. Geldiğimde insanlar bana ilgi gösterdiler çünkü maç kaybetmemiştik. İnsanlar hayal kurmaya başlıyorlar, birden şampiyon yapabileceğimi düşünüyorlar. Ben bu yüzden gitmedim, böyle olabileceğini biliyordum. Böyle kazanamayacağımız maçların, dönemlerin olabileceğini biliyordum. Sadece şunu söylemek gerekiyor; 1 maç kazandığınızda çok iyi hissetmek ya da 1 maç kaybettiğinizde çok kötü hissetmek sağlıklı bir şey değil.''

Son bir haftada en fazla eleştiriyi siz aldınız, bu bir haftayı siz nasıl geçirdiniz? şeklindeki bir soruyu Le Guen, "Çalıştım. Her zamanki gibi çalıştım. Eleştiriler tabi ki her zaman önemlidir. Ama benim oyuncularımla ilişkilerimden daha önemli değil. Eğer hatırlarsanız sezon başında taraftarımız beni yanlarına çağırdığında ben belli bir mesafeye kadar gitmiştim. Çünkü teknik adamlar ve taraftarlar arasındaki ilişki hassas bir ilişkidir. Ben de bunu biliyorum. Yeri geldiğinde insanlar bana ilgi göstermişti ama o zaman maç kaybetmemiştik. İnsanlar bir teknik adam geldiğinde hayal kurmaya başlıyorlar, belki şampiyon yaparsınız diye bekliyorlar. İşte tam da bu yüzden fazla yaklaşmadım. Bu ihtimalleri de düşünerek. Bir maç kazandığımızda çok iyi hissetmek ya da bir maç kaybedildiğinde çok kötü hissetmek bunlar çok iyi hisler değil. Her zaman soğukkanlı olmak gerekiyor" şeklinde cevapladı.

Editör: Haber Merkezi