İyi ki Yeşil Bursa'ya gitmişim diyen 19 yaşındaki file bekçisi, "Tecrübe kazandım ve artık daha güçlüyüm. Takımda çok iyi kaleciler var fakat yarışta ben de varım" şeklinde konuştu. Bursaspor altyapısıyla ün yapmış bir kulüp. Hatta son yıllarda çıkardığı yeteneklerle adından söz ettiren ve kasasına ciddi paralar koyanların başında geliyor. Ancak yeşil beyazlı kulübün alt yapısından son dönemde kaleci çıkmaz oldu.

A takımla antrenmanlara çıkanlar var fakat şöyle formayı alıp giden bir isim yok. En son Serdar Kulbilge'yi hatırlıyoruz. İşte buna son verecek, herkesin büyük beklenti içerisinde olduğu bir kaleci var. Muhammet Şengezer. Kime sorsanız geleceğin 1 numaralı ismi olarak gösteriyor onu. Geçtiğimiz sezonu Yeşil Bursa'da geçiren ve yeni sezonda A takım kadrosunda olacak olan 19 yaşındaki genç file bekçisiyle röportaj yapıldı.

Ortada kalmıştım
İlk olarak Yeşil Bursa'da geçirdiği 1 sezondan bahsetti Muhammet: 'Yeşil Bursa için tereddütlerim vardı. 'Gitsem mi, gitmesem mi' diye. Birileri 'git' diyordu, birileri 'gitme.' Tam anlamıyla ortada kalmıştım. O dönemki kaleci antrenörümüz Öztürk Tanrıbilir gidip maç oynamamı, tecrübe kazanmamı çok istedi. İyi ki gitmişim. Şimdi kendine daha çok güvenen, güçlü bir şekilde geliyorum. Maç oynamak beni saha içersinde çok rahatlattı. İlk maç 3 gol yedim ancak Ahmet Suphi Hocam güvendi, sağolsun. Genç arkadaşlarıma söyleyeceğim tek şey, 'Yeşil Bursa'ya gidilir mi' demesinler, tecrübe kazansınlar'

Türkiye'ye tek
Kendisinden beklentilerin farkında olduğunu ifade eden 1.93'lük genç file bekçisi 'Bu sezon A takımda olacağım. Yeşil Bursa'ya gitmeseydim eğer bu kadar güçlü gelemezdim. Yeni sezonda yarışta bende varım. Takımımızda çok iyi kaleciler var. Harun Ağabey karşı karşı pozisyonlarda Türkiye'de 1 numara. Dünya'da da ilk 5'e girer.Mert Ağabeyin ayakları çok kuvvetli. O da iyi bir kaleci. Şanssız bir dönem yaşadı. Okan Koçuk'un da kalitesini biliyoruz. Ben kendime güveniyorum. İyi bir şekilde geliyorum. inşallah beni değerlendirirler. İnanıyorum ki Bursaspor uzun yıllar 1 numara sıkıntısı yaşamayacak.'

Courtois 1 numara
Kendisine örnek aldığı kalecinin Chelsea forması giyen Thibaut Courtois olduğunu ifade eden Muhammet 'Beni zaten ona benzetiyorlar. Mert ve Harun abi de onu söylüyor. Özelliklerim itibariyle bu yakıştırmayı yaptılar. Courtois çok iyi bir kaleci. Genç yaşta forma buldu ve bunu devam ettiriyor' dedi. 

Gençler güven veriyor
Son dönemde oldukça gündemde olan alt yapı oyuncuları için de görüşlerini belirten genç file bekçisi 'Başkanımız 5 ismin A takım kadrosunda olacağını söyledi. 3'ü 4'ü oynamaya hazır bence. Kubilay formanın hakkını verir. Emirhan çok iyi bir yetenek. Furkan Soyalp, her geçen gün üstüne koyuyor. Mert Örnek, Galatasaray maçında tecrübesizliğinin kurbanı oldu. Ben Bursaspor'un geleceğini çok iyi görüyorum' diye konuştu. 

Bursaspor'u yeteri kadar sevmiyorlar herhalde!
Son yıllarda alt yapıdan çıkan isimlerin kulüpten sorunlu bir şekilde ayrılması konusuna da değinen Muhammet Şengezer şöyle konuştu: 'Ben Bursalıyım, Bursa'da doğup büyüdüm. Sorunlu ayrılanları biliyoruz. İyi insanlar fakat şehirlerini yeteri kadar sevmiyorlar herhalde. Ben Bursa'ya aşığım. Ailem, mahalleden arkadaşlarım hepsi burada. İstanbul'da yaşayamam. Bursaspor'dan ayrılmak aklımın ucundan geçmiyor. Ben ayrılacaksam bile bu şekilde ayrılmam istemem. Sonuçta bu şehirde doğup büyümüş insanlarız.'

Hamza Hoca bize güven veriyor
Hamza Hamzaoğlu'nun genç oyunculardan yakından ilgilendiğini belirten Muhammet 'Kendisi iyi bir insan. Kızgınken onu hiç görmedim. Antrenmanlarda hata yapan oyuncuya hemen moral veriyor, motive ediyor. Çalıştığım iyi hocalardan bir tanesi diyebilirim' şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi