Bursaspor'un yeni transferlerinden Merter Yüce, Avusturya kampında samimi açıklamalar yaptı. İlk olarak yeşil beyazlı kulübe geliş hikayesinden bahseden Merter, “O süreçte kulübümle sözleşmem bitmek üzereydi. Akhisar Belediyespor ile son bir görüşme yaptık ama bir şey çıkmadı.

Bursaspor'dan çok ciddi bir teklif gelince bir değişikliğin iyi olacağını düşündüm. Böyle büyük bir camiadan teklif gelince çok heyecanlandım ve hemen kabul ettim. İyi de olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. 


ÖZVERİLİ BİRİSİYİM
Takımda özellikle görev yaptığı orta alanda çetin bir forma rekabeti olduğuna dikkat çeken tecrübeli futbolcu, “Bir takımı iyi yerlere getirebilmek için takım içinde rekabet olması gerekiyor. Bu rekabet bütün takıma iyi gelecek ve bizi yukarıya taşıyacak. Ben karakterimden ötürü rekabet ortamını seviyorum. Her zaman rekabette yer almışımdır. Formayı alabilmek için özveride bulunan biriyim. Bursaspor'da en iyi olan formayı alır” dedi.


ÇABUK ISINDIK
Takım içerisinde sıkıntı oluşturacak bir futbolcu yer almadığını da dikkat çeken Merter, “Kadroda geçen seneye göre epey bir değiklik oldu. Hala olacak gibi de duruyor. Bu takımda şu an hiç sıkıntı yaratacak oyuncu yok. Başarılı takımların en önemli noktası da budur zaten. Herkes iyi niyetli olunca uyum sürecini de çabuk atlattık. Hemen kaynaştık. Her geçen gün takımdaşlık olarak üstüne koyarak devam ediyoruz” diye konuştu.


HAMZA HOCA ANLATILMAZ
Merter, Hamza Hamzaoğlu'nun kendisi için önemli bir isim olduğunu belirtti. 30 yaşındaki futbolcu, “Hamza Hoca'ya öncelikle çok teşekkür ederim. Beni burada düşünmesi gurur verici. Hamza Hoca'nın zaten geçmişine ve başarılarına baktığınızda benim bir şey dememe gerek yok. PTT 1. Lig ve Süper Lig'de şampiyonlukları olan bir hoca. Karakteriyle ilgili ne olursa olsun hiç kimseden kötü bir şey duyamazsınız. En önemli özelliği çalıştığı oyuncudan maksimum özelliği alması. Benim de en sevdiğim özelliği o” diye konuştu. 


TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR
“Bursaspor'a karşı ilk maçımı 2005-2006 sezonunda oynadım. Bursaspor'un alt ligde şampiyon olduğu sezondu ve ben Altay ile gelmiştim. Maç Atatürk Stadı'nda oynandı. O zamana kadar öyle büyülü atmosfer görmemiştim. Tüylerim diken diken olmuştu. Daha önceden de biliyordum ama birebir şahit olunca nasıl ateşli bir taraftar grubu olduklarını kendi gözlerimle gördüm. Şimdi onların önüne çıkacağım için çok heyecanlıyım. Hatta şu an bile beni böyle bir grubun destekleyeceğini düşününce tüylerim diken diken oluyor. O günü iple çekiyorum.”


KEYFİNİ ÇIKARIYORUM
“Uzun zaman sonra böylesine büyük taraftarlı bir camiada oynayacağım. Öncelikle onun keyfini yaşamak istiyorum. Takım olarak hedeflerimiz var. Onları da başarmak istiyoruz. Bireysel olarak ise her sene üstüne koymaya çalışıyorum. Maç sayısı ve istikrarı yine yakalamak istiyorum. Bunların dışında olanlar ise ekstraya giriyor. Onları sezon içinde göreceğiz.”


BİZE İNANIN VE GÜVENİN
“Yeni oluşan bir takımız. Elbette bazen eksikliklerimiz olacak ve göze çarpacak. Belki çok klasik olacak ama bize inansınlar ve bizim arkamızda olsunlar. Bu takıma çok inanıyorum. Hem karakter hem de futbol kalitesi olarak çok iyi isimlerden kurulu bir takımız.”

Editör: Haber Merkezi