Mücadeleye kontrollü başlayan Shakhtar Donetsk, ilk 20 dakikada fazla etkili olamadı. Özellikle kanatları etkili kullanan Ukrayna ekibi, ilk golünü de bu kanattan kullandığı korner sonucunda buldu. Golden sonra moral bulan konuk ekip, Ismaily ve Marlos ile pozisyonlar yakaladı. Başakşehir'e bir kaç pozisyon dışında fırsat vermeyen Shakhtar Donetsk, Kovalenko'nun 41. dakikada attığı golle ilk yarıyı 2-0 önde tamamlamayı başardı. 

2. dakikada Mossoro'nun pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Edin Visca vuruşunda, top kaleci Pyatov'un kontrolünde yandan auta çıktı. 

7. dakikada Srna ile Shakhtar Donetsk sağ kanattan atak geliştirdi. Srna'nın ortasında kaleci Volkan Babacan'ın yumrukladığı topu, Taison ceza sahası önünde kontrol etti. Taison'ın bekletmeden attığı şutta, top farklı şekilde dışarı çıktı.

20. dakikada Rakitsky'nin pasında, Kovalenko ceza sahası dışında önünde seken topa sert vurdu. Kaleci Volkan Babacan topu güçlükle çeldi. 

21. dakikada Ismaily sol kanattan son çizgiye indi, yerden ortasını yaptı. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Marlos'un şutunda, top Ferhat'a çarptı ve tehlike uzaklaştı.  

24. dakikada Shakhtar Donetsk sağ kanattan korneri kullandı. Arka direğe gönderdiği topa Rakitskiy gelişine vurdu, Cikalleshi'ye çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1. 

32. dakika Marlos'un pasıyla ceza sahası içine hızla giren Ismaily, yerden sert vurdu, ancak top yandan dışarı çıktı. 

37. dakikada Cenk Ahmet'in sağ kanattan yaptığı ortada Cikalleshi topun gelişine çok sert vurdu. Kaleci Pyatov, meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi. 

41. dakikada Stepanenko'nun sağ kanattan yaptığı ortada Kovalenko, ceza sahası içinde bomboş pozisyonda kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 0-2.

Mücadelenin ilk yarısı Shakhtar Donetsk'in 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarının başında kalesinde Ferreyra'nın kafa şutu ile tehlike yaşayan Medipol Başakşehir, Emre Belözoğlu'nun penaltıdan attığı golle moral buldu. Bu golden sonra hücuma çok adamla çıkan turuncu-lacivertliler, etkili şut şansı yakalayamadı. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın değişiklikleri rakibin orta sahadaki etkinliğini bozsa da Medipol Başakşehir, sahadan 2-1'lik yenilgi ile ayrıldı.

İkinci yarıda daha kontrollü oynayan Shakhtar Donetsk ise kalesinde golü gördükten sonra bir süre bocaladı. Kısa sürede toparlanan konuk ekip, hızlı ataklarla farkı yeniden ikiye çıkarmaya çalıştı. Fred ve Marlos ile etkili olan Shakhtar Donetsk'in Marlos ile bir şutunda top direkten döndü. Shakhtar Donetsk, karşılaşmayı 2-1 kazandı.

55. dakikada Edin Visca sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına girdi. Visca, Rakitskiy'nin müdahalesi ile yerde kaldı, hakem Javier Estrada penaltı kararı verdi.

56. dakikada penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Emre Belözoğlu, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-2.

58. dakikada Ismaily sağ kanattan ceza sahasına girdi, yerden pasında Marlos topun gelişine plase bir vuruş yaptı, ancak top yandan auta çıktı. 

70. dakikada Shakhtar Donetsk çok etkili geldi. Ukrayna ekibinin kontra atağında Fred'in yerden pasında topla buluşan Marlos'un sert şutunda, meşin yuvarlak direkten döndü. Dönen topu önünde bulan Marlos'un vuruşunda, top bu kez üstten auta gitti.   

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Medipol Başakşehir, rakibine 2-1 mağlup oldu. 

İki takım arasındaki rövanş maçı, 25 Ağustos Perşembe günü Ukrayna'da oynanacak.

Editör: Haber Merkezi