Futbol Direktörü Fatih Terim'in uzun süredir A Milli takım kadrosuna davet ettiği fakat forma vermediği Harun Tekin'in özlemi bitti ve tecrübeli file bekçisi ay yıldızlı formayı ilk kez Moldova karşısında giymenin heyecanını yaşadı. Mutluluğunu paylaşan Harun Tekin, "Onurluyum ve gururluyum" dedi.

Kendisini şanslı hissettiğini ifade eden deneyimli 1 numara "Herkes bu formayı giymek istiyor. Çok şükür bana nasip oldu." diye konuştu. Kalecilikte sabretmenin önemli olduğunun altını çizen Harun şöyle konuştu.

Yeni jenerasyon çok iyi

"Uzun süredir milli takıma gidiyorum fakat oynamadım. Zaten kalecilik sabır işi. Bende sabrettim. Milli takımda oynayan çok karakterli kaleciler var. Volkan Babacan gibi, Onur Kıvrak gibi. Tabii ki bu formayı daha çok giymek istiyorum. Onun için de çok çalışacağım ve bunu başaracağım. Moldova maçında yeni jenerasyon vardı. Tabiki çok yetenekli isimler var kadroda. Bende bu kadronun içindeyim ve şanslıyım. Alttan iyi oyuncular geliyor. Uzun yıllar bu yapının bir parçası olurum diye düşünüyorum."

Bursa'ya sıra gelecektir

Bursa'da Timsah Arena'da bir Milli maçın oynanmasını çok istediğini ifade eden Harun "Eskişehir'de güzel bir ortam vardı. Taraftarlara teşekkür etmek lazım. Ben etkilendim. Maçtan önce 'Bursa'da neden oynamıyoruz' dedim kendi kendime. İnşallah Timsah Arena'da oynamak nasip olur ve bende o maçta forma giyerim. Şuan tek hayalim bu. Anadolu'nun bütün kentlerinde maçlar oynanıyor artık. Bursa'ya da sıra gelecektir" dedi.

Keşke 4-5 kişi gitsek

Bursaspor'dan Milli Takıma gidecek birçok isim olduğunun da altını çizen Harun "Birçok genç arkadaşımız Ümit Milli Takıma gidiyor. Keşke eskisi gibi 4-5 kişi gitsek. Yakın zamanda bunun gerçekleşeceğine inanıyorum. Çünkü bizde genç ve umut vadeden isimler var. Onlarda mutlaka izleniyordur. Ümit Milli takımın kalesinde Muhammet var. İzledim önceki gün maçını izledim ve gurur duydum. Aday oyuncularımın hepsi giyecektir bu formayı." şeklinde konuştu.

Konyaspor maçı çok önemli

Milli file bekçisi, Bursaspor hakkında da görüşlerini paylaştı. Atiker Konyaspor'la önemli bir maça çıkacaklarını ifade eden Harun 'Bursaspor olarak sıkıntı yaşamayız. Konyaspor iyi bir takım. İnşallah iyi hazırlanıp bu maçtan iyi bir skorla dönersek çıkışa geçeriz. Takım arkadaşlarıma teşekkür ederim.' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi