Spor Toto Süper Lig'in başarılı file bekçilerinden  Harun Tekin, Agosto Ramirez, Fabricio, Johannes Hopf ve Volkan Babacan çıktıkları karşılaşmalarda kalelerine duvar örerek Avrupa'nın en formda kalecileri arasında bulunuyor. Milli kaleci Harun Tekin, yediği gol sayısında 1'in altında kalarak en iyi kaleciler arasında yer aldı.

Fabricio çok formda
Beşiktaş'ın İspanyol kalecisi Fabricio da Süper Lig ev Avrupa'nın en başarılı eldivenleri arasında yer alıyor. Ligin 3. haftasında Kardemir Karabükspor maçıyla kaleyi Tolga Zengin'den alan ve bir daha bırakmayan 28 yaşındaki file bekçisi, kalan 12 haftada kalesinde sadece 8 gol gördü ve maç başına 0,66 gol yeme ortalaması yakaladı.

15 haftası geriden kalan Süper Lig'de liderliğini koruyan Medipol Başakşehir'in file bekçisi Volkan Babacan da maç başına 0,71 gol yeme ortalamasıyla göz dolduruyor. Milli kaleci, 14 maçta kalesinde 10 gol görürken, 6 maçta ise gole izin vermedi.

Fenerbahçe'den Volkan Demirel, Galatasaray'dan Fernando Muslera da yedikleri gol sayısında maç başına 1'in altına düşerek Süper Lig'in formda kalecileri arasında yer alıyor.

Hopf 1 numara
Gençlerbirliği'nin İsveçli file bekçisi Johannes Hopf, 14 lig maçında kalesinde yalnızca 8 gol görerek, Avrupa'nın 5 büyük ligi arasında maç başına en az gol yiyen kaleci unvanıyla dikkati çekiyor.

Bu sezon 8 maçta kalesini gole kapatan ve maç başına 0,57 gol yeme ortalamasıyla oynayan İsveçli Hopf, Manuel Neuer, Gianluigi Buffon, Thibaut Courtois gibi dünyaca ünlü kalecileri geride bırakarak formunun zirvesine ulaştı. 29 yaşındaki kaleci, yüksek performansıyla İsveç Milli Takımı'na da seçildi.

Editör: Haber Merkezi