Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, deplasmanda oynadıkları ve 2-1 kazandıkları Medicana Sivasspor maçına ilişkin olarak, "Kazanmak için sahada mücadele eden bir takım vardı. Uzatma dakikaları olmasına rağmen 6 kişiyle rakip ceza sahası içindeydik." dedi. Hamzaoğlu, Özlüce Tesisleri'nde antrenman öncesi saha kenarında gazetecilere yaptığı açıklamada, üst sıralara doğru tırmanma hedefleri doğrultusunda Sivas deplasmanında kendileri açısından önemli bir maça çıktıklarını, 90 dakika boyunca iyi bir oyun sergilediklerini belirtti. 

Maçın genelinde oyunun kontrolünü ellerinde tutmayı başardıklarını ifade eden Hamzaoğlu, "Kazanmak için sahada mücadele eden bir takım vardı. Uzatma dakikaları olmasına rağmen 6 kişiyle rakip ceza sahası içindeydik. Bu hafta da Beşiktaş maçı var. O maçta da sahaya kazanmak için çıkan ve mücadele eden bir Bursaspor olacak. İnşallah hak ettiğimiz bir şekilde iyi bir sonuçla ayrılırız." diye konuştu. 

Bir gazetecinin, "Bursaspor karşılaşması Beşiktaş'ın yeni stadında ilk maçı olacak. Üzerinizde bir baskı olacak mı?" sorusunu Hamzaoğlu, şöyle yanıtladı:  "Yok, aksine ben daha çok seviniyorum. Güzel bir şey. Hem iki camia arasındaki gerginliği de düşünürsek bunu iyi Sahabet bir adım olarak düşünüyorum. Bizimle oynamayı kabul etmeleri güzel bir adım. Biz de onların stadının açılışında, oynayacakları ilk maçta olmaktan mutlu olacağız. Belki onlar için bunu düşünmek kötü olabilir ama kazanmak için sahada olacağız ve inşallah da iyi bir sonuçla dönebileceğimizi düşünüyorum."

"Deniz henüz tam yeterli değil"
Hamza Hamzaoğlu, son haftalarda formu yükselen Deniz Yılmaz ile ilgili Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile görüştüklerini söyledi.  Fatih Terim'in tüm oyuncuları yakından takip ettiğini aktaran Hamzaoğlu, "Fatih hocamız ile maçlar öncesinde konuştuk. Deniz ile ilgili de bir sohbetimiz oldu. Deniz henüz tam yeterli değil. İyi oynuyor fakat sezon sonunda Fransa'ya gidebilmesi için biraz daha iyisini yapmak zorunda. Takip ediliyor. Fatih hocanın da bilgisi var. Biz de zaman zaman bu konularda konuşuyoruz. İnşallah bu performansını sürdürürse belki Deniz'i sezon sonunda Fransa'da da görebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

"İnşallah Avrupa'yı yakalayacağız"
Hamza Hamzaoğlu, Avrupa kupalarına katılma hedeflerinin devam ettiğini vurguladı. 
Öncelikli hedeflerinin sahada iyi oynayan bir takım hüviyetini kazanmak olduğunu dile getiren Hamzaoğlu, "Bunu yaptığımızda sonuçlar da gelecektir. Biz bunu biliyoruz. Sonuçlar geldiğinde sezon sonunda istediğimiz yerde olacağız. İnşallah Avrupa'yı da yakalayacağımızı düşünüyoruz." dedi.
Hamzaoğlu, şu an için transferin kendileri için ilk öncelik olmadığına dikkati çekerek, "Bizim için önemli olan bu arkadaşlarımızla mümkün olduğunca önümüzdeki yıl da devam edebilmek. Keşke hiç transfere ihtiyacımız olmasa." açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi