KAAN VARDAR / BURSASPORX

Bursasporx’e özel açıklamalarda bulunan İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, maçın geneline bakıldığında kendilerinin beklediği bir maçın oynandığını, beklenmeyenlerin ise dakika olarak sakatlıklar olduğunu vurguladı.

BURSA SEYİRCİSİ BASKI OLUŞTURUYOR

Bursa’da çok farklı bir atmosfer yaşadıklarını kaydeden Tekke, “Taraftar çok coşkulu. Şampiyonluğa oynayan bir takım var. Bulduğunuz pozisyonları değerlendirmeniz gerekiyor. 1-0’an sonra 1-2 pozisyon var. Kopartabilirdik maçı ama buradan 1 puan almak da önemli. Seyircinin coşkusuyla beraber ciddi bir baskı oluşuyor. Oyuncular da bunu hissediyor. Daha sakin kalmalıydık” dedi.

1 PUANA MUTLU DEĞİLİZ

Oyun olarak beklentilerinin altında kalan bir maç çıkardıklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Biz daha iyisini yapabiliriz. Oyuncularımın bu baskı altında verdikleri mücadeleden çok memnunum. O golü yemememiz gerekiyordu. Futbol bu, bu ligde bu tip hatalar oluyor. 1 puan iyi ama çok mutluyuz diyemem. Bursaspor’a da başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

KALİTESİZ BİR LİG VAR

Bursaspor’un bir üst ligde olması gerektiğini vurgulayan Fatih Tekke, “ Camia, şehir ve kulüp olarak bence Süper Lig’de olmalılar. Bu yarışın içinde olan diğer takımların da ciddi bütçeleri var. Onlar da çıkmak için çaba sarf ediyor. TFF 1’nci Lig’in kendine has bir özelliği var. 1-2 takım haricinde oyunu taktiksel formasyonda oynamaya çalışan çok takım yok. Genelde klişe oynanıyor. Kaliteli kadrolar var. Daha düşük kaliteli kadrolar var. Taktiksel formasyonda oynayan çok takım olmadığı için ekipler de birbirlerine çok fazla üstünlük sergileyemiyor. Kimin çıkıp çıkmayacağını performansları belirleyecek. İstanbulspor adına da tutunmamız gereken yere tutunmamız için en azından mağlup olmama serisini devam ettirmemiz gerekiyor. Ligin seviyesindeki kalitesizlikten dolayı şu çıkar, bu çıkar diyemeyiz. Her takım, her takımı bu ligde yenebiliyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bursasporx.com

Editör: Haber Merkezi