BBC bünyesinde görev alan televizyon yorumcuları ve radyocuların görüşleri doğrultusunda yapılan analizde, Borussia Dortmund’a transfer olan Türk yıldız Emre Mor, yeni Messi adayı olarak gösterildi. Emre Mor’un yanı sıra Dinamo Zagreb forması giyen “Hırvat Messi” lakaplı Ante Coric de bu ünvana layık görüldü.

Emre Mor hakkında değerlendirmelerde bulunan BBC yorumcuları Alistair Bruce-Ball ve Steve Wilson, milli yıldızımız hakkında övgü dolu ifadeler kullandı. Öte yandan Rusya forması giyen Aleksandr Golovin ise “Rus Ronaldo” olarak değerlendirildi.

Alistair Bruce-Ball: 12 Haziran’da oynanan Türkiye - Hırvatistan maçı EURO 2016 kapsamında yorumcu olarak katıldığım müsabakaydı. Dolayısıyla üzerine çalıştığım ilk iki kadro sahadaydı. İlk etapta Ozan Turan ve Emre Mor, Türkiye’nin genç starları olarak ön plana çıkıyorlar. Emre Mor biraz daha kanat özellikleri olan bir oyuncu. Borussia Dortmund’a transfer olmadan önce Manchester City dahil olmak üzere peşinde birçok Avrupa kulübü vardı.

Steve Wilson: Emre Mor, Danimarka doğumlu ancak Türkiye’yi tercih etti. Akabinde hemen U-21 takımına çıktı ve göz açıp kapayıncaya kadar da EURO 2016 kadrosuna dahil edildi. Hatta Eski hocası Kasper Hjulmand, Emre Mor hakkında şunları söylüyor; “Sıradışı şeyler yapabilecek kapasitede yetenekli bir oyuncu. Çok süratli ve bir sonraki hamlesi tahmin edilemiyor. Pas atmasını beklediğiniz anda aniden dribblinge kalkıyor ve topla birlikte yön değiştiriyor. Bu yüzden Emre Mor’u durdurmak ve yakalamak imkansız hale geliyor.

BBC ayrıca, Türkiye – Hırvatistan maçına da “Messi’lerin buluşması” yakıştırması yaptı. Türkiye ile Hırvatistan arasında Parc des Paris’de oynanacak karşılaşmada her iki yeni Messi adayının düellosunun yaşanacağı kaydedildi. İngilizler, Ante Coric ile Emre Mor’un aynı anda sahada olmasının taraflı tarafsız bütün futbolseverlere seyirzevki yüksek bir maç sunacağı görüşünde. (Sporcope)
Editör: Haber Merkezi