Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 3 farklı takım başında Kayserispor’a karşı çıktığı 7 karşılaşmada da galibiyet alamadı. Bu sezon deplasmanda oynadığı iki karşılaşmayı da kazanan Bursaspor, Kayserispor’u yenerek, hem iç sahadaki ilk galibiyetini almak, hem de galibiyet serisini iki maça çıkartmak istiyor.

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında deplasmanda Fenerbahçe’yi mağlup ederek moral bulan yeşil-beyazlı ekip, 4. hafta mücadelesinde bugün Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda (Timsah Arena) Kayserispor’u ağırlayacak.

Timsah galibiyetlerde üstün
Bursaspor ile Kayserispor bugüne kadar resmi karşılaşmalarda 32 kez karşı karşıya geldiler. Bu maçlarda yeşil beyazlılar 15 galibiyet, 7 beraberlik, 10 yenilgi aldı. Bursaspor Bursa’da oynanan mücadelelerde ise 9 galibiyet, 1 beraberlik alırken 4 kez ise yenildi. Geçtiğimiz sezon iki takım arasında oynanan maçları Kayserispor deplasmanda ve evinde de 2-1 kazanmıştı. Fakat Süper Lig’de iki takım daha önce 18 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda sarı-kırmızılı ekip 9 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, Bursaspor ise 8 mücadelede gülen taraf olmayı başardı. 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. İki takım arasında ligde oynanan son 3 karşılaşma Kayserispor’un üstünlüğü ile sonuçlandı.

Bursaspor’da 4 eksik
Bursaspor’da sakatlıkları süren Deniz Yılmaz, Emre Taşdemir, Erdem Özgenç ve Merter Yüce, Kayserispor’a karşı forma giyemeyecek. Sakatlığı geçen ve takımla birlikte çalışmalara başlayan Serdar Kurtuluş’un durumunun ise maç saati netlik kazanacağı bildirildi.

Kayserispor’da 2 eksik
Kayserispor’da sakatlıklarını devam eden kaleci Ali Ahamada ve Larsy Mabiala bugün Bursaspor’a karşı forma giyemeyecekler. Öte yandan Galatasaray maçında ikini yarıda oyundan alınan orta saha oyuncusu Samba Sow’un Bursaspor maçında oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak.

Karne zayıf
Yeşil-beyazlıların tecrübeli çalıştırıcısı Hamza Hamzaoğlu, Malatyaspor, Akhisar Belediyespor ve Bursaspor’un başında Kayserispor’a karşı çıktığı 7 karşılaşmada da galibiyet alamadı. Bu maçlarda 3 beraberlik, 4 mağlubiyet alan Hamzaoğlu, bugün oynanacak olan mücadelede bu şanssızlığını kırmak istiyor.

Düdük Alper Ulusoy’da
Bugün Timsah Arena’da saat 20.00’de başlayacak olan karşılaşmayı Alper Ulusoy yönetecek. Ulusoy’un yardımcılığını Cem Satman ve Volkan Narinç yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Mustafa İlker Coşkun. Alper Ulusoy, geçtiğimiz sezon Bursaspor’un deplasmanda 2-1 kazandığı Sivasspor ve Ziraat Türkiye Kupası’nda yeşil-beyazlıların 3-0’lık üstünlüğü ile sonuçlanan Fatih Karagümrük maçlarını yönetmişti.
Editör: Haber Merkezi