Sezon başından bu yana Barış Yardımcı'nın alternatifi olarak sağ bek arayan Bursaspor, aradığı oyuncuyu yurt içinde buldu. Barcelona'dan Douglas Pereira Dos Santos'u Benfica'ya kaptıran yeşil beyazlılar, sağ bek için ucuz, maliyeti düşük oyuncu transfer etmeyi planlıyor. Barış Yardımcı'nın 3 maçlık performansından memnun kalan Fransız Teknik Adam Paul Le Guen'in de olurunu alan yeşil beyazlılar, Aytemiz Alanyaspor'un tecrübeli kanat oyuncusu Cenk Ahmet Akkılıç'ı transfer etmeyi planlıyor.

Gelmek istiyor
Aytemiz Alanyaspor ile sözleşmesi 30 Haziran 2019'da sona erecek 29 yaşındaki tecrübeli sağ bek için nabız yoklayan yeşil beyazlı yönetimin bu transferi bir kaç gün içerisinde bitirmesi bekleniyor. Alanyaspor'da forma şansı bulamayan Cenk Ahmet Akkılıç'ın da Bursaspor'a gelmeye sıcak baktığı öğrenildi. Tecrübeli sağ bek Süper Lig'de oynanan 3 maçta sadede 57 dakika sahada kalabildi.

Gittiği takımlarda oynadı
Futbola Beylerbeyi'nde başlayan Cenk Ahmet Kılıç, sırasıyla Altay, Çaşkur Rizespor, Kayseri Erciyesspor, Başakşehir ve Aytemiz Alanyaspor formaları giydi. Tecrübeli sağ bek Çaykur Rizespor formasıyla 84 maça çıkarken 14 gol atıp 7'de asist yapmayı başardı. Kayseri Erciyespor formasını 43 kez terletip 3 gol atıp 3 asist yaptı. Başakşehir'de ise 36 maç forma giydi. 29 yaşındaki başarılı sağ bek Aytemiz Alanyaspor'da ise sadece 8 maç sahada kaldı.

Editör: Haber Merkezi