Bursaspor Yönetim Kurulu, bir önceki yönetimle ilgili usulsüzlük iddiaları hakkında hazırlanan inceleme raporları doğrultusundasavcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Bu konu hakkında çok konuşulan "transfer uzulsüzlükleri"iddiaları hakkındaki detaylar ilgi çekiyor.

Bir önceki yönetimin genel kurulda ibra edilmeyişi sonrasında başlayan süreçte hazırlanan raporlar neticesinde hukuki aşamaya geçen iddialardan en ciddisi, transfer harcamaları hakkında. Geçmiş yönetimlerin tüzüğe aykırı olduğu öne sürülen borçlanma yetkisi ile özellikle transfer harcamalarında menajer ücretlerinde rekor rakamlar ödediği öne sürülüyor.

Raporda yer alan bilgilerde, bazı futbolcular için temsilcilerine hayli yüksek bedeller verildiği görülüyor. Futbolcu sözleşme bedeline oranla, "yüzde 10'un üzerinde" komisyon ödenen temsilcilerle ilgili hazırlanan bölüm, bu ödemelerin kulübe maliyetinin 1 milyon 781 bin TL olduğunu gösteriyor.

Örneğin Sercan Yıldırım'ın transferi için yüzde 35, Fenerbahçe'ye transfer olan Fernandao'nun yeşil beyazlı ekibe gelişi sırasında ise yüzde 29'luk "fazladan ödenmiş" rakam hemen göze çarpıyor.
Ayrıca Bursaspor'da 10 maça çıkan Renato Jaca için yüzde 20, resmi maçlarda forma giymeden ayrılan Onurcan Sahabet Piri için yüzde 18'lik komisyon bedeli ödenmesi de kulübün uğradığı zararı gözler önüne seriyor.
Editör: Haber Merkezi