Lansmanda Futbol Okulları ve Altyapılardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeleri Mesut Günal ve Hakan Saral’ın yanı sıra Futbol Okulları Program Sorumlusu Osman Aktaş katıldı.

Lansmanda konuşan Futbol Okulları ve Altyapılardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Günal; “Bursa Yıldırımsporumuz'un yeni hayata geçen Futbol okullarının lansmanı için burada bulunuyoruz. Şehri iki yakaya bölüp Yıldırımsporumuz'un hem doğuda hem de batıda bir futbol okulu yapılanmasını başlatmış bulunuyoruz. Bunun lansmanını yapmak için de sizlerle bir araya geldik. Akademi ve yerel liglerde tüm yaş gruplarında yarışmacı bir biçimde olan Yıldırımspor, artık futbol okullarıyla da Bursa'nın çocuklarına hizmet verecek” ifadelerini kullandı.

Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da birçok kulübü inceleyerek bu projeye başladıklarını ifade eden Futbol Okulları Program Sorumlusu Osman Aktaş ise; "Bursa Yıldırımspor çatısı altında oldukça deneyimli bir antrenör kadrosuyla batı ve doğuda altyapıda yetiştiricilik hususunda bilimsel metotlarla yeni bir projeyle futbol okulları çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Bu çalışmalar esnasında yoğun bir ilgiyle karşılaştık ve şu anda 120-140 arası öğrenci sayımızla ilk etap çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Çalışma gruplarımızda 4 yaştan 16 yaşa kadar hizmet veriyoruz. Yaşa göre eğitim ve fiziksel değerlendirmelerle çocuklarımızı gruplara ayırıyoruz ve bu gruplar eşliğinde de oyuncularımızı ana hedef olarak Bursa Yıldırımsporumuz’un akademisine yetiştirmek istiyoruz. Bildiğiniz üzere Bursa Yıldırımspor akademisi Türkiye’nin sayılı akademilerinden birisi, bu akademiye de oyuncu yetiştirmek bizim ana hedefimiz. Bursa Yıldırımspor öz kaynak sistemi ile hareket eden, altyapısından çıkarttığı sporcuları a takımda şans vererek ilerleme kat eden bir kulüp. İlerleyen zamanlarda da Bursa Yıldırımspor’un bu mantalite ile parmakla gösterilen kulüplerden birisi olacağını düşünüyorum.  Alanına hakim antrenör kadrosu ile çalışıyoruz. Bu kadroda bulunan antenörlerimizin her biri çok değerli antrenörler. Bu antrenörlerimiz ile futbol okullarımızdan akademimize, akademimizden de a takıma çok değerli oyuncular yetiştireceğimizi düşünüyorum. Hem futbol okulları ile çalışma imkanı verip hem de a takımımızın teknik heyetine beni dahil ettikleri ve çalışma imkanı sundukları için Yönetim Kurulu Üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bu yapıyla beraber hem çocuklarımız için hem de biz antrenörler için bir gelişim fırsatı doğdu. Yaş kategorilerimize ait olan bütün sporcularımızı Bursa Yıldırımspor çatısı altına bekliyoruz. Burada hem sosyal bir grup kurup hem de hedefi olan bir grup kurma gayretindeyiz. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da birçok kulübü inceleyerek bu çocuklarımızı ileriye doğru taşımak istiyoruz. Yıldırımspor’daki yapılanma hem Bursa’da hem de Türkiye’de fark oluşturacak bir yapılanma. Bu yapılanmanın meyvelerini birkaç sene sonra toplayacağız. Buradaki yaş gruplarına baktığımız zaman bizim akademimize yetiştireceğimiz çocuklarımızı 2 sene sonra göreceksiniz. Biz U14 ile başlayıp U17, U18 takımlarımıza her sene 3-4 çocuğumuzu yetiştirip verme hedefindeyiz. Şehrin doğu ve batısında yapılanıyoruz. Bizim amacımız hedefi olan her sporcuya ulaşmak. Profesyonel bir takımız ve a takımımız ile aynı tesisleri paylaşıyoruz burada. Sporcularımız için en büyük avantajlardan biri de bu. Bursa Yıldırımspor eğitici kadrosuyla ve eğitim metotlarıyla fark getiren kulüplerden birisi olacaktır." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi