Maçı başlatan ilk düdükten itibaren sahaya kendi oyununu yansıtan taraf olarak Bursaspor, rakibine adeta “Ben buraya üç puan için geldim.” diyordu. Fiziksel gücü yerinde olmasına karşın oyunu zihinsel anlamda yaşayamayan Yusuf ERDOĞAN ve sağ bekten sağ açık çıkartma çabalarımızın neticesi olarak Burak KAPAKACAK ile kanatları etkin kullanamadık. Siz de haklısınız, hoca kimi oynatsın değil mi? Fakat Burak asli görevi olmamasına rağmen kanattaki görevini Yusuf’tan daha iyi yaptı. Yusuf, kendi ayağındaki topu bile rakibe ikram ederken Burak çalımlarıyla ceza sahası içine girerek gol pası vermeye çok yaklaştı.

İki kanat oyuncusu ve forvet arkasında belki de gizli forvet olarak oynatılmak istenilen Tunay’ın etkisiz kalması ilk yarıda sadece Sakho’ya uzun toplar atarak gol aramamıza neden oldu. Sakho’nun arkasında bitirici paslar atacak oyuncu eksikliğini hissettik.

Samet AYBABA’nın takımı taktik ve birçok oyuncuyu zihinsel anlamda maça hazırladığını gördük. İkinci yarıda yergilerimizin odağı hâline gelen Yusuf ERDOĞAN yerini Lima’ya bırakınca kanatlara biraz daha hareketlilik geldi. O dakikadan sonra Burak ve Lima ile rakip savunmayı daha fazla zorlayan, çalım atan, topla ileri kat eden, terse top atıp savunmayı dengesiz yakalamayı amaçlayan bir oyun anlayışı sergiledik. Bu arayışların sonucu olarak penaltıyla golü bulduk.

Buraya Dikkat

Bursaspor oyun kurgusu içerisinde gol üretmekte zorluk çekiyor. Bunun temel sebebi, rakip savunmayı dengesiz yakalayarak çıktığımız ataklarda doğru pasların verilmesi, topun ezilmesi, kanatlar tarafından etkin kullanılmaması yahut o pası verecek gerçek bir pas dağıtıcı oyuncuya sahip olamamamızdır.

Netice Olarak

Son düdükle birlikte bencilliğimizin bedelini ödedik. Rakibin kendi evinde, kendi seyircisi önünde gol arama çabaları karşı ataklar kazanmamızı sağladı. Fakat Lima bu atakları arkadaşlarına pas atmayarak harcadı ve belki de beraberliğe sebep oldu.

Sayın AYBABA

Oynattığınız oyun ve İstanbul’dan aldığınız puan için teşekkür ederiz. Sizden âcizane ricam Galatasaray’ı kendi evinde böylesine bulmuşken lakayıt hareketler ve bencil tavırlar ile sinirlerimizi bozan, oyunu sabote eden Lima’nın kulağını çekmenizdir.

İrem ALTINDAĞ
www.iremaltindag.com

Editör: Haber Merkezi