UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nun ilk haftasında Beşiktaş ile Portekiz temsilcisi Benfica arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 ev sahibi takımın üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi ilk maçında savunmada yaptığı hata sonrası 12. dakikada Cervi'nin golüyle 1-0 geriye düştü. Golden sonra savunmada daha dikkatli olan siyah-beyazlı takım, hücumda ise çoğalamayınca pozisyon bulmakta zorlandı. Sadece duran toplarda rakip kaleyi yoklayan Beşiktaş, gol bulamayınca soyunma odasına 1-0 geride gitti.

Ev sahibi avantajını iyi kullanan ve karşılaşmanın ilk bölümünde 1-0 öne geçen Benfica ise zaman zaman hücumda etkili olmasına rağmen sonuca gidemedi. Portekiz temsilcisi, mücadelenin ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

12. dakikada Lisandro Lopez'in uzun pasında Marcelo'nun hamle yapamadığı topu sol çaprazda alan Salvio'nun son çizgiye inmeden sert ortasında, kaleci Tolga Zengin'in çeldiği meşin yuvarlağa Cervi hamle yaptı. Tosic'ten önce pozisyona giren Cervi, meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

30. dakikada Beşiktaş'ın sağ çaprazda kazandığı serbest vuruşu kullanan Quaresma'nın şutunda, kaleci Ederson, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

38. dakikada Salvio'nun pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Guedes'in yerden şutunda, kaleci Tolga Zengin meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.

45+1. dakikada Horta'nın uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Tolga Zengin, topu kornere tokatladı.

46. dakika Beşiktaş, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Oğuzhan Özyakup oyundan alınırken, Anderson Talisca yerine oyuna dahil oluyor.

52. dakika Orta alandaki kısa paslaşmalarımız sonucunda ceza yayının hemen sağında topla buluşan Anderson Talisca pasını solundaki Adriano Correia'ya atıyor. Adriano, topun gelişine sağ ayağıyla plase bir vuruş yapıyor ancak top kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

57. dakika Ceza sahası çizgisi üzerisinde sağ çaprazda savunmadan topu kapan Goncalo Guedes, sol ayağıyla yerden şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

65. dakika Sol kanatta taç çizgisine yakın bir noktadan serbest vuruş kazanıyoruz. Topun başına geçen Ricardo Quaresma arka direğe sert bir orta yapıyor ancak kaleci Ederson De Moraes topu kornere atıyor.

70. dakika Hızlı gelişen atağımızda Cenk Tosun pasını sol kanattaki Ricardo Quaresma'ya atıyor ancak Quaresma o noktada ofsayta yakalanıyor.

78. dakika Yarı alanımızın sağ kanadında Andreas Samaris, Ricardo Quaresma'ya çok sert bir faul yapıyor ve maçta ilk sarı kartı gören isim oluyor.

85. dakikada Ceza alanımızın hemen önünde Ricardo Quaresma'dan topu kapan Goncalo Guedes, bir anda Tolga ile karşı karşıya kalıyor. Guedes, penaltı noktasının hemen sağından şutunu çekiyor ancak Tolga Zengin ayaklarıyla topu kornere atmayı başarıyor.

90. dakikada Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.

90+2 dakikada Sol kanattan serbest vuruş için topun başına geçen Caner, ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. O noktada Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ederson De Moraes son anda topu kornere çeliyor.

90+4 dakikada GOLL.. Temsilcimiz, Anderson Talisca ile maçta durumu 1-1'e getiriyor. Ceza yayının hemen gerisinden kazandığımız serbest vuruşta topun başına Anderson Talisca geçiyor. Talisca'nın, sol ayağıyla çektiği mükemmel şut direğin dibinden ağlarla buluşuyor.

Hakem maçı bitiren düdüğü çalıyor.

Editör: Haber Merkezi