Yıldırım Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği, 36 ilk ve ortaokuldan 2004 - 2006 doğumlu öğrencilerin mücadele ettiği futbol turnuvası, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. İlkokullarda Mümin Gençoğlu 2 İlkokulu ve ortaokullarda Şehit Piyade Er Rahim Keskin Ortaokulu rakiplerini geride bırakarak, ‘Başkanlık Kupası’nın sahibi oldu. Yıldırım Belediyesi Fidyekızık Sahası’nda 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen turnuvada şampiyonlara ‘Başkanlık Kupası’nı ve madalyalarını Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali verdi. Turnuvanın kapanış törenine Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, siyasi parti temsilcileri, Yıldırım Belediyespor Kulübü Başkanı İlhami Aydın, Yıldırım Belediyesi Meclis Üyeleri, Yıldırım Belediyesi bürokratları, Yıldırımlı muhtarlar, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci ile velileri katıldı.
 
Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştığı turnuva kapanış töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Başkanlık kupası adını verdiğimiz müsabakalarda çocuklarımıza yeşil sahalarda centilmenliği, spor ahlakını aşılamak adına bir organizasyon gerçekleştirdik. Turnuva, çocukları zararlı alışkanlıklardan korumak, teknoloji bağımlılığından kurtarmak ve sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Yıldırım tarihi birikimi, kültürel birikimi ve Onbahis genç nüfusuyla gelecek vadeden bir ilçe. Geleceğimizi şekillendirecek olan gurur kaynağımız çocuklarımız ve gençlerimiz, bizlere güç katacaklar” dedi.
 
"Evlatlarımızı geleceğe hazırlıyoruz" 
Sportif faaliyetlerin okul eğitiminin yanında çocuk gelişiminde büyük önem arz ettiğini de vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Sportif organizasyonları gerçekleştirirken, evlatlarımızın akademik çalışmalarını ihmal etmeden geleceğe hazırlıyoruz. Fiziksel aktiviteler yapan çocukların okul başarısı da artar. Sağlıklı ve donanımlı nesiller inşa ederken yavrularımızın sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişmeleri en büyük hedeflerimizden biri” şeklinde konuştu. Yıldırım’da kültür, sanat ve sporla ilçenin geleceğine yatırım yaptıklarını dile getiren Başkan Edebali, “Son 6 ayda söyleşi, konferans, sempozyum, tiyatrolar ve kültür turları ile ilçede 138 bin 500 Yıldırımlıya ulaştık. İnsanımızı ve şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz. Eğitime katkı koyarak tüm okullarımıza spor malzemesi yardımında bulunduk. Öte yandan turnuvada çocuklarımızın forma, kumanya ve sağlık ihtiyaçlarını karşıladık. Yavrularımız spor yapma imkanının yanı sıra yeni arkadaşlık ve dostluklar kurma fırsatı yakaladılar. Turnuvada mücadele eden tüm çocuklarımızı kutluyor, eğitim yaşamlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
 
Başkan Edebali'ye teşekkür 
Yıldırım Belediyesi çocukları bir araya getirerek muhteşem bir işe daha imza attığının altını çizen Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise, “Bu turnuva Başkanımızın çocuklara verdiği önemin bir örneği. Kendisini geleceğe yaptığı bu yatırımlardan dolayı kutluyorum” dedi. Eğitimin yanında çocukların sporla yetişmesi, sağlıklı nesillerin inşası için bir zorunluluk olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık da” Başkanlık Kupası turnuvası yine tüm yerel yönetimlere örnek oldu. Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’yi çocukların spor ahlakıyla yetişmesine verdiği katkıdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi