Corona virüs nedeniyle durma noktasına gelen Avrupa futbolu için yeni takvimler oluşturulmaya başlandı. Tüm senaryolar değerlendirilerek hazırlanan takvimlere göre Avrupa'nın 5 büyük ligi sezonlarını yaz aylarında tamamlamayı hedefliyor. Peki, Avrupa'da ligler ne zaman başlıyor? İşte Avrupa lig takvimi...

Corona virüs kriziyle durma noktasına gelen Avrupa Futbolu için tarihler belli olmaya başladı. UEFA ile koordineli hareket eden üye ülkeler tek tek lig takvimleri üzerinde çalışıyor. Salgının devam ediyor ve buna göre tüm senaryolar değerlendiriliyor. Avrupa'nın 5 büyük ligi başta olmak üzere Türkiye gibi tüm ülkeler yaz aylarında sezonlarını tamamlamayı hedefliyor.

23 NİSAN'DA LİGLERİN TAKVİMLERİ UEFA'DA ELE ALINACAK

UEFA'da 21 Nisan Salı günü yapılacak bilgilendirme toplantısı ve 23 Nisan Perşembe günkü yönetim kurulu toplantısında liglerin takvimleri ele alınacak. Ülkelerin son durumları konuşulacak. En erken tarih olarak 9 Mayıs'la Almanya öne çıkarken, Belçika ve İskoçya'nın ligi tescil edip bitirme planları masaya yatırılacak. Belarus'a da devam etmesiyle ilgili sorular sorulacak.

AVRUPA'DA LİGLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İşte planlanan tarihler

Premier Lig: 8 Haziran

Championship: 16 Mayıs

İspanya La Liga: 28 Mayıs-12 Haziran

Almanya Bundesliga: 9 Mayıs

Fransa Ligue 1: 17 Haziran

Hollanda Eredivisie: 19 Haziran

Portekiz Liga NOS: 5 Haziran

Avusturya Bundesliga: 15 Mayıs

Yunanistan Süper Lig: 28 Mayıs

Editör: Haber Merkezi