Türk futbolunun acı kaybı... MKE Ankaragücü'nün onursal başkanı Cemal Aydın hayatını kaybetti.

Geçen hafta kalp krizi geçiren ve Şehir Hastanesi'nde uyutulan Cemal Aydın'ın bu sabah vefat ettiği ifade edildi. Cemal Aydın Kulüpler Birliği başkanlığı da yapmıştı.

Ankaragücü'nden başsağlığı mesajı

Kulübümüzde uzun yıllar başkanlık yapmış olan Cemal Aydın'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevdiklerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.

Cemal Aydın kimdir?

Cemal Aydın’ın 1948 doğumlu olduğu bilinmektedir. 73 yaşındaki Cemal Aydın 1996-2008 yılları arasında MKE Ankaragücü'nün onursal başkanlığını üstlenmiştir. Bunun yanı sıra Kulüpler Birliği'nin de Başkanlığı yapmıştır. Aydın'a, Ankaragücü başkanlığını 10 yılı aşkın bir süre yaptığı için kulüp tüzüğü gereği onursal başkanlık unvanı verilmiştir. 9 Aralık 2008 tarihinde Ankaragücü başkanlığından istifa etmiştir. 

Ankaragücü'nün 13 Ocak 2013 tarihinde yaptığı kongre ile "Ankaragücü Kulübünde 10 yılı aşkın süreyle başkanlık yapanlara Onursal Başkanlık sıfatı verilir" maddesi tüzükten kaldırılmıştır. Böylelikle Cemal Aydın'ın Onursal Başkanlığı düşmüştür.

Editör: Haber Merkezi