Spor Toto Süper Lig'de istediği sonuçları elde edemeyen Bursaspor, Ankaragücü karşısında 10 maç aradan sonra galibiyetle tanıştı.

Her fırsatta kulüp içinde kemer sıkma politikası uygulamaya çalışan ve tasarruf tedbirleri için projeler geliştiren Bursaspor Başkanı Ali Ay, kulübün önümüzdeki yıllardaki transfer politikasını da belirledi. Yeşil Beyazlı camianın mali açıdan daha iyi bir duruma gelmesi konusunda kolları sıvayan Ay, sayısı düşürülmesi planlanan yabancı oyuncu kuralına bakmaksızın önümüzdeki yıl takımdaki yabansı sayısını azaltacağını dile getirdi.

Bursaspor'un altyapısıyla güçlü bir camia olduğunun altını çizen Ali Ay, adeta bir futbolcu fabrikası olan Vakıfköy'de görev yapan yöneticilere mesaj gönderirken, " Takıma katkı sağlayacak oyuncular yetiştirmek zorundayız. Temeli atılan spor lisesiyle birlikte entegre olarak Türk futboluna daha eğitimli sporcular kazandıracağız. Kaynaklarımızı yabancı oyuncular için değil yerli ve milli sporcularımızın gelişimine harcayacağız. Bursaspor bu sayede gelecek yıllara daha sağlam adımlarla yürüyecek" dedi.

Teknik Direktör Samet Aybaba, Ankaragücü maçında Vakıfköy orjinli 10 oyuncuya kadroda yer vermişti.

Editör: Haber Merkezi