Başkan Ali Ay şu açıklamalarda bulundu; “Öncelikle böyle güzel bir ortamı yaşattığınız için Kent Konseyi’ne çok teşekkür ediyorum. Bana İkinci başkanımız Ali Ademoğlu bu toplantıdan bahsettiğinde kendisine konu Bursaspor olduğunda dünyanın öbür ucuna giderim dedim. Ben Bursaspor’u çok seviyorum. Bunu içinde çalışmalar yapıyoruz. Daha çok sosyologların hakim olduğu bir konuyu kapsayan bir gündemimiz var. Üniversitedeki arkadaşlarımızın konuları ama bizde ufaktan bahsetmek istiyoruz. Kentlilik bilincinden Bursaspor’un rolü için ilk aklıma gelenler şuydu.

Bir kent bilinçliliği için mutlaka ortak payda oluşturmak gerekir. Bu payda da Bursaspor’dur. Zaten öyle olmasaydı Bursa’dan 35 bin kişi bir maça deplasmana gitmezdi. Kulübümüz bir semtin ismini taşımıyor. Kocaman bir kenttin ismini taşıyor. Kulübümüzü yaşatmak tek başına yeterli değildir. Geliştirmek daha güçlü olmasını sağlamalıyız.  Bazı alışkanlarımızı değiştirmeliyiz. Futbol erkek oyunu olarak kabul edilse dahi bu oyunu sadece erkeklerin izlediği bir ortamdan çıkarmalıyız. Avrupa’da olduğu gibi ailecek maçlara gidilebilen bir ortamı yaratmamız lazım. Biz stadyumlara eşlerimizi, kızlarımızı getirmek zorundayız. Stadyumunun 7/24 yaşayan bir ortam olmasını sağlamak için çalışıyoruz. Çocuklarımızda kent bilinçliliğinde oluşmasında annelerin rolünün daha büyük olduğunu düşünüyorum. Annelerimize sesleniyorum. Eşlerinizi tek başına stadyuma yollamayın. Tutun kollarından çocuklarınızla beraber geliniz. Ben ve yöneticilerim eşleriyle birlikte maçlara geliyoruz. Çocuğunuz Bursaspor’u severse Bursa’yı da sever. Bakın o zaman stadyumda küfür kalıyor mu? Bakın Bursaspor ilerleyen dönemde başarıdan başarıya koşuyor mu koşmuyor mu? Bursaspor Kulübü bu kenttin Avrupa’ya açılan kapısıdır. Bu kapının açık kalması için ekonomik yapısının güçlü olması lazım. Stadyumdan elde edilecek tüm gelir sıkıntıları bitiririz. Ben de bir sanayiciyim. Yaklaşık 7.5 aylık süre içerisinde tüm gelişmeleri camia ile paylaştım. Gizli saklı hiçbir şey yok. Taraftarımız tribünleri doldursun ve takımımızı desteklesin. Sanayicilerimiz ile yeni stadyumda buluşalım.  İşte güçlü bir Bursaspor ile Bursa kenti de ismini dünyaya duyurur.”

MALİ DİSİPLİN ÇOK ÖNEMLİ
Bursaspor’un bu sene şampiyon olması mümkün mü? Sorusuna Başkan Ali Ay, “Gerçekçi olmak lazım. Mali disiplini olmayan kulüplerin başarılı olması kesinlikle mümkün değil. Bizim önceliğimiz mali başarıyı yakalamak. Bu sene çok güzel bir iskelete kurduk. Aşağıdan gelen yavrularımızla beraber inşallah çok kısa sürede o hedefi yakalarız. Bunun için uğraş veriyoruz” yanıtını verdi.  

İKİNCİ YARI İÇİN KOMBİNE SATIŞI OLMAYACAK
Kombine satışlarına da değinen Başkan Ali Ay, “Kombine satışlarımız 5900 dolayında herhalde Başakşehir maçına kadar 10 bin üstüne çıkacaktır. Fiyat ile ilgili bir indirim olmayacak. İlk yarıda İstanbul ekipleri ile Bursa’da oynamayacağız. Bu nedenle ikinci yarı için sezon arasında kombine bilet satışımız olmayacak. Biz bu kadar çabalıyoruz ama karşılığında kombine rakamlarını görünce insanın morali bozuluyor. Bursa halkına sesleniyorum, lütfen Bursaspor’a destek versinler. Burada Bursa Fan Club üyelerine çok teşekkür ediyorum. Stadyumumuzdan loca aldılar artı kombine bilet aldılar. Tüm derneklere örnek oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi