Bursaspor Kulübü Bakanı Ali Ay, "Geçen sene daha önceki yönetimdeki arkadaşlar 140-150 milyon liraya yakın futbolcu harcaması yapmışlar ama maalesef ligi 11. sırada bitirdik. Bu sene biz bütçemizi 55-60 milyon gibi tuttuk, emin olun çok daha güzel takım olacağız inşallah." dedi. 

Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu, bir süre önce Şanlıurfa'dan Bursa'ya atanan Vali İzzettin Küçük'ü Heykel'deki tarihi valilik binasında ziyaret etti. Vali Küçük, ziyarette yaptığı konuşmada, Bursaspor'un şampiyon olmuş ve "4 büyük" efsanesini yıkmış bir takım olduğunu söyledi. 
Bursaspor'un bundan sonra da çok güçlü olması gerektiğini vurgulayan Küçük, "Bursa'da iş yapanlar, Bursa'yı yönetenler Bursaspor'a destekle vazifelidir. Vicdanen, ahlaken vazifelidir çünkü Bursaspor hepimizi temsil eden bir değer." diye konuştu. 

Yeşil-beyazlı yöneticilerden kulübün altyapısıyla ilgili bilgi alan Küçük, şöyle devam etti:"Altyapı çok önemli. Avrupa Şampiyonası'nda İzlanda'nın büyük başarısını son 10 senede altyapıya yaptığı yatırımlara bağladılar. 350 bin nüfuslu bir ülke ama çok iyi bir performans sergiledi. En önemli nedeni altyapı. Altyapı şundan da önemli, para vererek getirdiğiniz futbolcu, hatta en iyi parayı da verin oynamayabiliyor. Bakıyorsun İstanbul'da muhteşem futbolcu, gelince oynamıyor. Urfa'da yaşadım. Normalde 2 kat para verildi ama Urfa'ya küskün geldi veya o şehrin çocuğu olmayınca sıkıntılar yaşanabiliyor." 

Ay "Bursaspor'un kurtuluşu altyapıda"
Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay ise Vali Küçük'e yeni görevinde başarılar diledi. Vali Küçük'ün kendilerini kabulünden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ay, "Kendilerinden ara sıra yardım da isteyeceğiz. Bizler Bursa'daki sanayicilerimizle, taraftarlarımızla, şehrin ileri gelenleriyle kulübümüzü daha yukarılara taşımak için gerekli her şeyi yapacağız. Daha önce bir kere şampiyon olduk. İnşallah bundan sonra da şampiyonluklar tekrar gelir ve Bursaspor'umuza tekrar o sevinçleri yaşatırız." ifadelerini kullandı.

Ay, Vali Küçük'ün altyapı ile ilgili sözlerine değinerek, şunları kaydetti: "Vali Küçük Bey çok önemli konuya değindi. Ben de vermiş olduğum beyanatlarda özellikle altyapıya çok fazla vurgu yapıyorum. Çünkü Bursaspor'un kurtuluşu tekrar söylüyorum altyapıda. Çünkü biz şampiyon olduğumuz senede altyapıdan 4-5 oyuncumuz vardı. Aidiyet duygusu çok farklı. Geçen sene daha önceki yönetimdeki arkadaşlar 140-150 milyon liraya yakın futbolcu harcaması yapmışlar ama maalesef ligi 11. sırada bitirdik. Bu sene biz bütçemizi 55-60 milyon gibi tuttuk, emin olun çok daha güzel takım olacağız inşallah."

Yeşil-beyazlı yöneticiler ziyaretin sonunda Vali Küçük'e Bursaspor forması, rozeti ve çiçek hediye etti. 
Editör: Haber Merkezi