Sn.Mesut Mestan'ın koltuğu bırakma kararıyla birlikte aldığı kongre kararı sonrası, Bursaspor Başkanlığı için somut adım atan tek kişi Sn.Erkan Kamat oldu.

14 Ağustos 2020 Cuma günü, yeterli sayıdan fazla kongre üyesinin noter huzurundaki imzaları ile adaylık için gerekli ilk adımı attı ve listesindeki son durumu netleştirerek Divan Kurulu'na teslim edecek.

Sn.Kamat tek aday olarak seçime girecek.

23 Ağustos'taki ilk oturumda yeterli sayıda üye olursa hemen, olmazsa 30 Ağustos'ta görevine başlayacak.

Bugün ayın 15'i ve bırakın haftayı, her saniyenin bile Bursaspor için büyük önemi var. İnşallah kongre üyeleri ilk kongrede işi bitirip bir ilke imza atar.

Bu zaman boşluğunda Sn.Mesut Mestan görevinin başında olacak. Başkan olacağı belli olan Sn.Erkan Kamat ise yetkisiz olarak bekleyecek.

Bana kalırsa güzel bir zaman ortaklığı yapmaları lazım.

Görevi bırakıyor olsa da Sn.Mestan,yeni yönetime yardım etmeye devam etmeli. Sn.Kamat da yetki almış gibi şimdiden hoca, oyuncu ön anlaşmaları yapmalı. Mestan yönetimi resmi hiçbir alım-satım yapmamalı. Yapılacak görüşmeleri Sn.Kamat yapmalı.

Transfer tahtasını açacak 6 milyon Euro (+fazileri) Sn. Kamat'ın ilk halletmesi gereken iş. Ardından 80 Milyonluk ödemelerin yapılandırılması, ödemelerin yapılması,banka görüşmeleri ve yeni bütçe oluşturup transferlerin imzalarını attırması lazım. Buraya yazmakla bitmeyecek bir sürü işi yapmak zorunda. Sn.Mestan geldiğinde tahtayı açmış ve gerekli transferleri yapmıştı. Aynı başlangıcı Sn.Kamat'ın da yapması gerekiyor daha zor şartlarda.

Sn.Kamat'ın işi zor. Özellikle bu şekilde başlamak zor. Bu sebeple Sn.Mestan'ın bu yetki alma süresine kadar en şeffaf şekilde Sn.Kamat'a destek olması gerekiyor.

Bizler de durduğumuz yeri iyi bilmeliyiz. Taraftar olarak yönetimlere destek olmamız lazım. Bizlerden gelecek maddi yardımlar pek işe yaramayabilir ama oluşturacağımız pozitif sinerji bir çok engeli aşmamızda yardımcı olacaktır.

Bursaspor bu yıl da TFF 1.lig'de devam edecek. TFF , ligleri 21 takım şeklinde tescilledi. Siyasi olarak farklı bir karar olmadıktan sonra herkesin yeri belli oldu. Pandemiden en çok etkilenen takımlardan biri olan Bursaspor'umuza büyük bir haksızlık yapıldı bence. Ama arkasını hukuki açıdan kovalayacak gücümüz, zamanımız var mı, onun cevabını siz verin.

Bursaspor'un hocası kim olacak,sezon sonuna kadar devam edebilecek mi?

Nasıl bir kadro kurulacak?

Transfer yasakları ya da cezalar nasıl olacak, kurtarabilecek miyiz?

Merakla beklenen çok cevap var.

Her şeyin bir anda düzelmesini, toparlanmasını beklemek hayalcilik olur.

Gerçekten çok sabırlı olmalıyız. Yeni yönetimden en büyük isteğim, camiaya karşı daha şeffaf, sesli, açıklayıcı, bilgilendirici olsunlar. Mestan dönemindeki suskunluk ve sessizlik bu yıl devam etmemeli. Sn. Mestan maddi konularda bazı sebeplerden dolayı suskun kaldık, alacaklılar duymasın diye dedi, hadi geçti gitti artık ama bu sezon yine de aynı suskunluk olmasın inşallah.

İyi bir sosyal medya ekibi, iyi bir basın sözcüsü, iyi bir taraftardan sorumlu yönetici en elzem ihtiyaçlardan. Yaşadığımız kritik süreçte dikkatler daha önemli konularda olacak ama o süreçteki halkla ilişkiler çok önemli.

Yeni bir başlangıcın içine giriyoruz.

Bursaspor'a bu yeni başlangıçta maddi-manevi destek sağlayacak herkesten Allah razı olsun.

Hayırlısı olsun...

Saygılarımla.