Sivas Belediyespor önünde alınan 6-0’lık galibiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Tahsin Tam, ilk toplantıda oyuncularına olan güveninden bahsettiğini hatırlattı. Oyuncuları geliştirecekleri bildiğini vurgulayan Tam, “ Bitmiş bir şey yok. Keyifli bir gece ve galibiyet. Seyircimiz de keyif aldık. Hepimiz galibiyetten mutlu olduk. Seyircimiz oyuncularımızın oyun gücünü artırıyor. Türkiye’nin en büyük seyircisine sahibiz” açıklamasında bulundu.

Dünyada ses getirecek

Bursaspor’un tarihinde çok büyük oyuncular çıkardığının altını çizen Tahsin Tam, “ Buna devam edecek. 3-4 yıl içinde Türkiye değil dünyada ses getirecek bir potansiyele sahip olan oyuncular var. Bu doğru organizasyonda gelişmelerine bağlı. Burada bulunduğumuz süre zarfında o desteği kendilerine vereceğiz. Bir şeyleri hep beraber başaracağız. Bursaspor’u ayağa kaldırmak için hepimiz bir tarafından tutmak zorundayız.  Taraftarımıza ve sevenlerimize armağan ediyorum” dedi.

Pozisyon değişti ikisi de alevlendi

Kaptan Enver Cenk Şahin’in yaptığı hat-trick’in yanı sıra oynadığı futbolla da olağanüstü bir performans göstermesi üzerine değerlendirmelerde bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Tahsin Tam, “Bu atmosferin içinde farklı bir kimliğe bürünüyor. Berat’la pozisyonunu değiştirmemiz de ikisinin performansında etkili oldu. Cenk’in varlığı takım arkadaşları için önemli. Gençler ağabeylerinden güç alacaklar. Ondan dolayı burada kalmalarını biz istedik. Seyirciyle muhteşem bir uyum içerisine girdi. Seyirci formaya terini akıtan herkesi kucaklamasını bilir. Sadece tepki göstermiyorlar” diye konuştu.

Furkan Emre takımın lideri

Uzun bir aranın ardından sahalara dönen Furkan Emre Ünver’in ikinci yarıya sakatlığı dolayısıyla devam edemediğini aktaran Tahsin Tam, “ İlk yarıda verdiğimiz pozisyonda arka adalesinde bir toplanma söz konusu oldu. İlk devreyi idare ederek oynadı. Umarım önemli bir şey olmaz. Furkan iyi bir oyuncu, bizim için çok önemli. Kaliteli bir insan. Bu markaya bağlılığını ortaya koymuş, terk etmeyen kardeşlerimizden birisi. Bu markayı ayağa kaldıracak liderlerden birisi olacak” dedi.

Geriye dönmek fayda getirmez

Futbolcuların kayıp yaşadıkları maçın ardından büyük üzüntü duyduğunu açıklayan Tam, “ O maçlarda puan alma şansımız elbette vardı. Ama geriye dönmenin kimseye bir faydası yok. Basit hatalarla kaybettiğimiz puanlar oldu bizim için. Gereken dersi oradan çıkardığımızı düşünüyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi