Tarihinde ilk kez 2’nci Lig’de mücadele edecek olan Bursaspor’da yönetim kurulu üyeleri Ahmet Güngör, Mehmet Zahit Yanar, Sportif Direktör İsmail Ertekin ile Teknik Direktör Tahsin Tam, Eker Meydanı’nda yer alan Naja’da basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi. Yeşil Beyazlıların içinde bulunduğu duruma rağmen güçlü bir camia olduğunu kaydeden Teknik Direktör Tahsin Tam, Bursaspor’un büyük bir aşk olduğunu dile getirirken, “ Taraftarımızın bizlerden beklentisini biliyoruz. Onların sevgisini kazanabilmemiz için sahada mutlaka bir şeyler göstermek zorundayız. Şu an yapmamız gereken tek şey birlik ve beraberliği sağlamak. Daha önce çalıştığım takımlarda bunu sağladığım için başarı da kendiliğinden geldi. Genç oyuncuların gelişimlerine sizler de şahitlik edeceksiniz. Önemli olan sahada gösterecekleri performansın ne olup olamayacağıdır. Bu lig son derece zor ve sert. Altyapı anlamında da altın çağımızı yaşamıyoruz. Zaten bunun da bilinciyle hareket ettik ve bunu bilerek geldik. Bahane üretmeden işimize konsantre olacağız” diye konuştu.

Puan silme cezası yok

Transfer tahtasına ilişkin süreci değerlendiren Tahsin Tam, “ Bir puan silme cezasıyla karşı karşıya değiliz. Aksi halde yönetim bununla ilgili daha net bir adım atmış olurdu. Olağanüstü çaba sarf ediyorlar. 13 Temmuz’da topbaşı yapacağımızı söylemiştik. İlk doneleri elde etmek için takımın çalışmalarını değerlendireceğiz. Bunun sonucunda nasıl bir veri ortaya çıkarsa ona göre hareket alanımızı da genişleteceğiz. Bursaspor taraftarına atak bir futbol sergileyeceğimizi söyleyebilirim” dedi.

İlk hedef play-off

[13:02, 30.06.2022] Mehmet Ali Ekmekçi: Bursaspor’un genç oyuncularla play-off yarışı içerisinde olacağını aktaran tecrübeli teknik adam, “Bu genç kadro ile play-off yarışının içinde oluruz. Birkaç hazırlık maçının ardından hedefimiz ile ilgili çok şey netleşir. Çocuklar ile çalışmalara başladıktan sonra daha net şeyler söyleyebilirim. Altyapının mükemmel bir dönemine gelmedik. Çok daha iyi jenerasyonların çıktığını biliyoruz. Altyapıda kayıp yaş gruplarımız var. Belki alt yaş gruplarına U16 ve U17 takımlarına kadar dönüş yapabiliriz” dedi.

Karşılaşmalar Timsah Park’ta

Bursaspor’da yönetim kurulu üyesi Mehmet Zahit Yanar stadyum konusunda herhangi bir alternatif yaşanmadığını ifade ederken, “ Stadyum olarak Bitci Timsah Park’ta karşılaşmalarımızı oynamaya devam edeceğiz. Federasyona başvurumuzu gerçekleştirdik gece maçları da oynamak istiyoruz. Taraftarımızın bizleri yalnız bırakacağını düşünmüyorum. Her zaman onların destekleriyle gücümüzü tazeliyoruz. Bu dönemde de kendilerine çok ihtiyacımız olacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi