Bursaspor Teknik Direktörü Tahsin Tam, ligin 2. haftasında deplasmanda oynanacak Afjet Afyonspor maçı hazırlıklarında yapılan antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tahsin Tam "Lige hazır olduğumuzu düşünüyorum. Hazırlık maçları kendi eksikliklerimizi görme açısından ve kendimizi geliştirmemiz gereken maçlar o yüzden sonuçlara çok takılmıyorum. Hazırlık maçlarının bazı bölümlerinde oyunculardan istediklerimi fazlasıyla yaptılar. 13-14 kişilik hazır bir kadromuz var diğer arkadaşlarımız da  gelişimlerini devam ettirerek, özgüven kazanarak aramıza katılacaklar. Bu oyuncu sayısını geliştirmek için özel antrenmanlara başladık. Oyuncularımıza psikolojik ve mental destek veriyoruz. Ben takıma ilk geldiğim andan itibaren bu çocuklara güvendiğimi belirtmiştim. Tabii ki çok kolay bir mücadele olmayacak ama ben oyuncularımın her geçen gün geliştiğini görüyorum. Umarım bu lige renk katacağız. Oyuncularımız da sahada verdikleri mücadele ile beni haklı çıkaracaklardır.

Teknik ekip olarak bütün maçları canlı olarak yerlerinde izledik. İlk hafta da bütün takımlarda gördüğümüz sorun her takımın adaptasyon sorunu var. Yeni oluşan takımlar yeni transferler ve olağanüstü sıcak havada oynanan maçlarda oyun tempoları çok yüksek değildi. Rakiplerin sıkıntılarını gözlemledik. Ona göre de oyun planımızı oluşturacağız ve Afyon maçı ile sezonu açacağız.

Futbol okulundan yetişen çocuklarımızın ve dışarıdan tespit ettiğimiz oyuncuların transfer tahtası açıldığı zaman blok halinde bünyemize katabilmemiz için altyapıda böyle bir hamle yapmak durumunda kaldık. Çünkü transfer tahtası açıldığı zaman ne kadar süreyle açık olacağını bilmediğimiz için hazırlık süresi çok kısa olabilir. O kısa süre içerisinde istediğimiz takviyeleri altyapıya ve üst yapıya yapmakta zorlanabiliriz. O yüzden yapılan bir çalışma ve bence mantıklı. Oradaki oyuncuları hem kontrolümüz altında tutacağız hem de gözlemleyeceğiz ve tahtamız açıldığı zaman her yaş kategorisinden kaliteli oyuncuları bünyemize katabileceğiz.

Furkan Emre artık takımla çalışabilecek düzeyde. En kötü ihtimalle yedek kulübesinde bizimle birlikte olacak çünkü Furkan takım arkadaşlarına büyük destek veriyor ve arkadaşları Furkan'dan güç alıyor. 

Ben hala Play-Off yarışının içinde olacağımızı düşünüyorum ve her geçen günde bunu daha fazla hissediyorum. Çocuklarımıza güvenmekten başka yapacak hiçbir şeyimiz yok. Oyuncularımızda Bursaspor markasına değer katarak şehirden gereken saygıyı da göreceklerdir. Bu fırsatı iyi değerlendireceklerdir.

Son oynanan hazırlık maçından sonra tecrübeli oyuncularımıza yönelik tatsız söylemler oldu. Bu oyuncular burada kalarak bizimle birlikte devam etmeyi seçtiler ama isteseler başka takımlara da gidebilirlerdi. Geçmişi tamamen unutma şansımız yok ama geçmişteki hatalarımızdan da ders çıkaracağız. Bizim bu oyuncularımızın performanslarına ve katkılarına ihtiyacımız var. Biz taraftarlarımızdan bizi bir bütün olarak görmelerini rica ediyoruz. Eğer geçmişte yaşadığımız durumlardan dolayı oyuncularımızın üzerinde bir baskı oluşturursak bu durum bize sıkıntı yaşatır. Her zaman söylüyorum biz çok büyük taraftar kitlesine sahibiz. Menfaatsiz, karşılıksız büyük bir aşk ile takımını seven taraftarlarımız var. Taraftarımızın sağduyusuna ve desteğine ihtiyacımız var. Elbette çatlak sesler de çıkacaktır ama umarım ona da sağduyulu taraftarlarımız gerekli özeni gösterirler." dedi.

Editör: Haber Merkezi